Sport.be

Andere sporten

Goffin overleeft vijfsetter in Melbourne

23.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

David Goffin staat in de derde ronde van de Australian Open. Onze landgenoot haalde het in Melbourne na een uitputtingsslag van 3 uur en 7 minuten tennis in vijf sets van de Fransman Pierre-Hugues Herbert.

Goffin (ATP 11) klopte zijn trainingsmakker Herbert (ATP 64) met 6-1, 6-4, 4-6, 1-6 en 6-3. De Luikenaar begon uitstekend aan zijn partij en leek voort te gaan op zijn goede vorm van de voorbije dagen. Hij won de eerste twee sets vlot en kwam in de derde set 3-1 voor. Maar toen begon het opeens helemaal fout te lopen. Goffin verloor de derde set nog met 6-4 en kwam er in de vierde set helemaal niet aan te pas.

Tussen sets 4 en 5 vroeg de Luikenaar een medische time-out aan voor een pijnlijke linkerheup. De behandeling leek aan te slaan, want in de vijfde set hervond Goffin zijn betere spel. Hij vocht zich met 6-3 setwinst zo naar een plaats in de derde ronde. In die derde ronde wacht voor Goffin een confrontatie met de Rus Andrey Rublev (ATP 16), die in zijn tweede ronde in drie sets (6-2, 6-3 en 7-6) de Japanner Yuichi Sugita (ATP 91) versloeg.

In zijn openingsronde in Melbourne rekende Goffin, de enige mannelijke Belgische deelnemer dit jaar op de Australian Open, nog in drie sets (6-4, 6-3 en 6-1) af met een andere Fransman, Jérémy Chardy (ATP 58).

GOFFIN: 'IK HAD GELUK'

"Ik had geluk vandaag", bekende Goffin na zijn zege tegen Herbert. "Ik ben blij dat ik het in vijf sets heb gered. Het scheelde heel weinig. Ik heb mijn ervaring uitgespeeld door meer naar voor te komen, beter te returnen", zei hij na afloop voor de microfoon van Eurosport.

Goffin legde uit wat er mis ging in de derde set. Daarin leidde hij met 3-1 en leek de vlotte kwalificatie op zak, maar hij verloor de set alsnog met 4-6. "Ik kreeg een kans om bij 5-4 te breken en de wedstrijd uit te serveren. Maar hij begon goed te spelen. Hij controleerde de ballen beter, was agressiever en ik bewoog heel slecht. Fysiek had ik wat last."

Bij het begin van de vijfde set kreeg Goffin verzorging. "Ik voelde mijn heup en adductoren tijdens de rustpauzes, omdat je dan snel afkoelt. Ik had geluk in het spel waarin hij op voorsprong stond en dan twee dubbele fouten maakte. Daarna kwam ik 4-2, 5-3 voor en dan nog hing het van weinig af."

In de derde ronde wacht de 22-jarige Rus Andrey Rublev (ATP 16). "Het wordt een gevecht. Hij is de man in vorm. Hij won twee tornooien en is nog ongeslagen dit jaar. Door mijn ervaring heb ik een voordeel op hem. Maar het wordt niet eenvoudig."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer