Sport.be

Andere sporten

Exit Serena Williams, definitieve exit voor Caroline Wozniacki (VIDEO)

24.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

Serena Williams is op de Australian Open verrassend uitgeschakeld in de derde ronde. Ook Caroline Wozniacki ligt eruit. Het was voor de Deense de allerlaatste match uit haar carrière.

Serena Williams verloor in drie sets van de Chinese Qiang Wang: 6-4, 7-6 (2) en 7-5. De Amerikaanse schreef de Australian Open zeven keer op haar naam, maar moest in Wang na ruim 2,5 uur tennis haar meerdere erkennen.

In de eerste set ging het in eerste instantie gelijk op tussen de twee, maar liep Wang na 4-4 uiteindelijk uit naar 6-4. In de tweede set serveerde Wang op 5-4 voor de wedstrijd, maar wist Williams terug te komen. Het draaide uit op een tiebreak, die Williams won. De Amerikaanse moest in de derde set uiteindelijk het hoofd buigen voor de Chinese nummer 28 van de wereldranglijst. Williams zal dus nog wat langer moeten wachten op een 24ste grandslamtitel, een evenaring van het record van Margaret Court.

Wang neemt het in de vierde ronde zondag op tegen Ons Jabeur. De Tunesische maakte een einde aan de tenniscarrière van Caroline Wozniacki. De Deense voormalige nummer 1 van de wereld verloor met 7-5, 3-6 en 7-5 van Jabeur.

Wozniacki had begin december aangekondigd dat de Australian Open, waar ze in 2018 haar enige grandslamtitel won, haar afscheidstornooi zou worden. Na het verlies tegen Jabeur kon de 29-jarige Wozniacki haar tranen niet bedwingen.

"Ik heb gevochten alsof mijn leven ervan afhing. Het resultaat vandaag is niet zo belangrijk als het feit dat ik alles gegeven heb. Ik denk dat dit mijn carrière weerspiegelt, dat ik daarom bekend sta", zei Wozniacki in een afscheidsinterview op de Margaret Court Arena.

 "Het is ongelofelijk wat ik op het terrein heb mogen beleven. Ik heb herinneringen die ik nooit meer zal vergeten. Nu laat ik een traan, maar ik ben gelukkig. Ik ben prof sinds mijn 15de en tijdens die periode heb ik een uitzonderlijk eerste hoofdstuk van mijn leven beleefd."

"De voorbije maanden kwam ik tot het besef dat ik nog heel veel naast het tennis wil beleven", ging Wozniacki verder. "Trouwen met David (Lee, een voormalig NBA-speler, red) hoorde daarbij, net als een gezin stichten, en dat terwijl ik de mensen wil voorlichten over wat reumatoïde artritis inhoudt. Maar de beslissing om te stoppen heeft niets te maken met mijn gezondheid", benadrukte ze.

Wozniacki stond tussen oktober 2010 en februari 2018 in totaal 71 weken op de eerste plaats van de wereldranglijst. Ze won 30 tornooien, waaronder naast de Australian Open ook de Masters (in 2017).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer