Sport.be

Andere sporten

Derwael na uitstel Olympische Spelen: 'Knop omdraaien'

25.03.2020 |

Belga

Ook voor turnster Nina Derwael betekent het uitstel van de Olympische Spelen naar volgend jaar een grote aanpassing. De tweevoudige wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers behoort tot de Belgische medaillekandidaten in Tokio en moest toch even slikken door het nieuws rond het uitstel van de Spelen.

"Toen we het nieuws kregen gisteren dat de Spelen worden uitgesteld, was dat uiteraard een ontgoocheling. Je voelde het wel aankomen, maar toch: we waren met het hele team toch even van slag. Al hebben we er alle bergip voor en deel ik absoluut de mening dat de gezondheid voorrang krijgt", vertelt de gymnaste.

Nina en het volledige meisjesteam werkten al een hele tijd naar dat ene doel toe: de Spelen van komende zomer in Tokio. Alles stond in het teken van die Spelen zowel qua trainingen, als op mentaal vlak was er dat ene grote doel dat ze voor ogen hadden. "Het is vooral in je hoofd eventjes moeilijk", vult Nina aan. "Het is nu een kwestie van die knop om te draaien. Ons strak trainingsschema valt nu wel even weg, maar ik ga toch thuis oefeningen blijven doen om daarna snel de draad terug te kunnen oppikken." Nina's partner Janssen-Fritsen, een producent in turntoestellen, bood Nina prompt aan om haar daarin te helpen. "Oja, breng me maar een brug", lachte Nina.

Hoe ziet ze haar komende weken? "Nu wil ik even op adem komen thuis en bijpraten met de familie. Door onze afstand de voorbije weken is dat er veel te weinig van gekomen. De rest zien we nog wel."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer