Sport.be

Andere sporten

Geen grasseizoen in 2020

01.04.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Het tennistornooi van Wimbledon, met start voorzien op 29 juni, zal dit jaar wegens de coronacrisis niet plaatsvinden. Dat hebben de organisatoren woensdag gemeld. Tennisbonden ATP en WTA lieten aansluitend weten hun wedstrijden zeker tot 13 juli te schrappen.

"De gezondheid en het welzijn van iedereen op Wimbledon krijgt onze prioriteit", klinkt het. "Het gaat over het publiek uit het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld, onze spelers, gasten, stafleden, vrijwilligers, partners en omwonenden. We moeten ook onze verantwoordelijkheid nemen om deze globale uitdaging uit de weg te ruimen."

De directie van Roland Garros besliste al eerder het Parijse grandslamtornooi op gravel met vier maanden te verschuiven naar september. Wimbledon naar het najaar verplaatsen was echter geen evidentie en zou de Londense organisatie met heel wat praktische problemen opzadelen. Zo is de kalender al overvol en is er na de zomer ook minder lang daglicht, terwijl het op Wimbledon de gewoonte is tot negen à tien uur 's avonds te tennissen.

Tennisbonden ATP en WTA lieten aansluitend weten hun wedstrijden wegens de coronacrisis zeker tot 13 juli te schrappen. Het hele grasseizoen valt dus in het water. Onder meer de ATP-tornooien in 's-Hertogenbosch, Stuttgart, Londen-Queen's, het Duitse Halle, Mallorca en Eastbourne gaan niet door. 

Op het WTA-circuit trekt de coronacrisis een streep door de bijeenkomsten in 's-Hertogenbosch, Nottingham, Birmingham, Berlijn, Eastbourne en Bad Homburg. Ook de tornooien van de ATP Challenger Tour en ITF World Tennis Tour vinden niet plaats.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer