Sport.be

Andere sporten

Filter op sport en datum

  • 26 mrt

  'IOC wil Olympische Spelen verplaatsen naar zomer 2021'

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) voert gesprekken met de Internationale Atletiekfederatie om de Olympische Spelen in Tokio te verplaatsen naar de maanden juli en augustus in 2021. Dat meldt de Japanse krant Yomiuri. Coördinator John Coates van het IOC zegt in de krant dat de Spelen waarschijnlijk tussen half juli en eind augustus worden afgewerkt. Die planning valt tussen de tennistoernooien van Wimbledon en de US Open. "We willen de data binnen vier weken bekendmaken", zegt hij.

 • 04 apr
  • 04 apr

  EK korfbal in november in Antwerpen nu al afgelast

  Het tornooi zou pas in november worden gehouden, maar de Internationale Korfbalfederatie (IKF) heeft nu al besloten om het EK in Antwerpen uit te stellen. De federatie schrapte zaterdag vrijwel alle evenementen die voor dit jaar op het programma stonden vanwege het coronavirus. "De gezondheid van onze atleten, officials en fans is onze eerste prioriteit", zei Jan Fransoo, voorzitter van de IKF.

 • 03 apr
  • 03 apr

  Ecclestone wordt op z'n 89ste opnieuw vader

  Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone is op weg om op 89-jarige leeftijd voor de vierde keer vader te worden. Dat nieuws brachten diverse internationale media vrijdag naar buiten. De moeder wordt de 43-jarige Fabiana Flosi, sinds 2012 de echtgenote van Ecclestone.

  • 03 apr

  US Open golf voor vrouwen verschuift naar december

  De US Open in het vrouwengolf, één van de vijf majors op het circuit, is door de coronacrisis uitgesteld van juni tot december. Dat maakte de Amerikaanse golforganisatie (USGA) vrijdag bekend. Het tornooi moest oorspronkelijk doorgaan van 4 tot 7 juni. De nieuwe datum is 10 tot 13 december.

  • 03 apr

  Maria verwacht haar tweede kind

  Tennister Tatjana Maria (WTA 93) is opnieuw zwanger. In een video die verspreid werd door de WTA maakte de 32-jarige Duitse bekend dat "haar eerste kind Charlotte een klein broertje of zusje zal krijgen". Maria woont in het Amerikaanse Palm Beach (Florida). Met haar tweede kind wil ze haar professionele carrière nog niet beëindigen. "Ik kom terug", zei ze zelfzeker. Ze maakte niet bekend wanneer de geboorte voorzien is.

  • 03 apr

  Wereldtitelgevecht tussen Joshua en Pulev uitgesteld

  Het wereldtitelgevecht bij de zwaargewichten tussen boksers Anthony Joshua en Kubrat Pulev is uitgesteld vanwege het coronavirus. De Britse titelhouder van de bonden IBF, WBA, WBO en IBO zou zijn Bulgaarse uitdager op 20 juni in het stadion van Tottenham Hotspur treffen. De promotors van het gevecht zijn nog op zoek naar een nieuwe datum.

  • 03 apr

  WNBA stelt seizoensstart uit

  De WNBA heeft bekendgemaakt omwille van de coronacrisis haar seizoen niet zoals voorzien te beginnen op 15 mei. De vrouwelijke tegenhanger van de NBA telt voor komend seizoen met Emma Meesseman (Washington Mystics) en Julie Allemand (Indiana Fever) twee Belgian Cats op haar terreinen. Een nieuwe startdatum voor de Amerikaanse vrouwenbasketbalcompetitie werd nog niet bekendgemaakt.

  • 03 apr

  6 uur van Spa op 15 augustus

  De 6 uur van Spa luiden normaal, als de coronacrisis is gaan liggen, op 15 augustus de herneming van het WK uithouding in. Dat heeft de Internationale automobielfederatie FIA vrijdag laten weten.

  • 03 apr

  Judoka's kunnen zich tot 29 juni 2021 plaatsen voor Olympische Spelen

  Judoka's zullen tot 29 juni 2021 de tijd krijgen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen die in de zomer van 2021 plaatsvinden in Tokio. Dat heeft Marius Vizer, voorzitter van de Internationale Judofederatie IJF, vrijdag laten weten. De Qatar Masters in Doha, die eind mei op de planning stonden, zijn uitgesteld tot een te bepalen datum.

  • 03 apr

  Nieuw akkoord over BENE-League handbal

  De Koninklijke Belgische Handbalbond KBHB heeft samen met het Nederlands Handbalverbond een akkoord gesloten om de BENE-League, de grensoverschrijdende competitie met zes Belgische en zes Nederlandse teams, te verlengen voor nog eens vier jaar. Langs Belgische zijde nemen komende jaargang dezelfde ploegen als het voorbije seizoen deel.

  • 03 apr

  International Swimming League belooft atleten financiële hulp tot Spelen

  De zwemmers die zijn aangesloten bij de International Swimming League, bij wie enkele Belgische toppers, krijgen financiële hulp. De organisatie van de commerciële zwemcompetitie belooft de zwemmers die onder contract staan tot aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio financieel bij te staan.

  • 03 apr

  Roeselare verlengt contract Fragkos

  De Griek Andreas Fragkos zal ook volgend seizoen de kleuren van volleybalclub Roeselare verdedigen. Dat maakten de West-Vlamingen vrijdag bekend. Roeselare omschrijft de 30-jarige Fragkos, die in de receptie naast Matthijs Verhanneman en Dennis Deroey speelt, als "een smaakmaker en publiekslieveling".

  • 03 apr

  World Triathlon verlengt coronapauze

  Er worden geen internationale triatlonwedstrijden afgewerkt voor 30 juni. World Triathlon besliste vrijdag de schorsing van alle wedstrijden vanwege de coronacrisis te verlengen. De beslissing houdt onder meer de afgelasting in van de World Triathlon Series in het Japanse Yokohama (16 mei) en acht ETU-wedstrijden op Europese bodem.

  • 03 apr

  Loubry en Foerts ruilen Brussels voor Mechelen

  Basketbalspelers Domien Loubry (35) en Jonas Foerts (23) stappen van Brussels over naar Kangoeroes Mechelen. Bij Mechelen vervoegen Loubry en Goerts de Belgische as gevormd door Terry Deroover, Idris Lasisi en Bram Bogaerts. Brussels, dat om budgettaire redenen nog niet weet of het komend seizoen aantreedt in de Euromillions Basket League, zag enkele dagen geleden ook al Aleksander Lichodzijewski vertrekken naar Kortrijk.

  • 03 apr

  Voorzitter Australisch Olympisch Comité gaat 20 procent minder verdienen

  John Coates, de voorzitter van het Australisch Olympisch Comité (AOC), ziet zijn salaris door de coronacrisis met een vijfde verminderd. Het renumeratiecomité, waar Coates zelf niet in zetelt, nam de beslissing, die de voorzitter zonder morren aanvaardde. "Ik heb dit besloten als gevolg van de covid-19 gezondheids- en financiële crisis waarmee de hele Australische gemeenschap wordt geconfronteerd en waarvoor het AOC niet immuun is", reageerde Coates. Coates strijkt jaarlijks 332.500 euro op. Dat bedrag zakt door de beslissing naar 265.000 euro. De Australiër leidt het AOC sinds 1990.

  • 03 apr

  IOC: 'Meerkost voor uitstel van Spelen is nog onduidelijk'

  Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio met een jaar zorgt onvermijdelijk voor een flinke meerkost, maar het is voorlopig nog niet duidelijk hoe zwaar die weegt. Volgens experten loopt de rekening door de coronacrisis op tot ruim twee miljard euro. "Het is nog te vroeg. Ik heb cijfers gezien maar het blijft speculeren. Er zijn tienduizenden uitgavenposten die we in rekening moeten brengen", reageert Christophe Dubi, directeur bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

  • 03 apr

  Russische bokscoach besmet na olympisch kwalificatietoonooi

  Een Russische bokscoach die aanwezig was op het olympisch kwalificatietornooi in Londen heeft na terugkeer in Moskou positief getest op het coronavirus. Het gaat om Anton Kadushin die onder meer werkt met Gleb Baksji, de wereldkampioen van 2019 in het middengewicht. Eerder bleken al drie leden van het Kroatische team en twee Turkse boksers en een coach uit dat land besmet na terugkeer.

  • 03 apr

  Hockeycompetitie wordt zonder kampioenen stopgezet

  De Belgische hockeycompetitie wordt definitief stopgezet. Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn er geen kampioenen. Dat besliste het bestuur van de hockeyfederatie donderdag na een videovergadering.

  • 03 apr

  Vanwijn wil buitenlands avontuur

  Basketbalclub Antwerp zal het volgend seizoen zonder sterkhouder Hans Vanwijn moeten stellen. "Na drie seizoenen ben ik toe aan een nieuwe uitdaging", verklaarde de Belgian Lion donderdag op Instagram. De 2m05 grote forward mikt op een avontuur in het buitenland.

 • 02 apr
  • 02 apr

  World Games jaar later wegens uitstel Olympische Spelen

  De World Games in het Amerikaanse Birmingham (Alabama) worden met een jaar uitgesteld. Ze zullen nu van 7 tot en met 17 juli 2022 plaatsvinden. Het uitstel is een gevolg van de verplaatsing van de Olympische Spelen, van 2020 naar 2021.

  • 02 apr

  Baas Wimbledon: 'Mogelijk in heel 2020 geen tennis meer'

  De kans bestaat dat er in het hele jaar 2020 niet meer wordt getennist. Dat zegt Richard Lewis, de baas van Wimbledon. Eerder in de week werd al bekend dat het Grand Slam van Londen, in navolging van Roland Garros in Parijs wegens de uitbraak van het coronavirus niet doorgaat. De organisatie van Roland Garros stelt nog wel een poging in het werk het evenement later dit jaar te houden.

  • 02 apr

  Finale wereldbeker zeilen in Japan geannuleerd

  De finale van de wereldbeker zeilen, voorzien van 14 tot 20 juni in het Japanse Enoshima, wordt geannuleerd omwille van de coronacrisis. Dat heeft de internationale zeilfederatie World Sailing donderdag bekendgemaakt. De finale van de World Cup Series zou oorspronkelijk een maand voor de Olympische Spelen in Tokio plaatsvinden en bood een laatste kans op olympische kwalificatie.

  • 02 apr

  IOC-lid Ingmar De Vos besliste mee over uitstel OS: 'Enige juiste keuze'

  Ingmar De Vos, de Belgische voorzitter van de Internationale Paardensportfederatie FEI en lid van het Internationaal Olympisch Comité IOC, besliste de voorbije weken mee over het lot van de Olympische Spelen in Tokio. Na heel wat overleg verschoof het IOC de Spelen vorige week wegens de coronacrisis naar volgend jaar. "Uitstel was de enige juiste beslissing", blikt De Vos enkele dagen nadien terug.

  • 02 apr

  Ann Wauters is besmet: 'Corona heeft me flink te pakken'

  Basketbalspeelster Ann Wauters (39) heeft vorige week positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Belgian Cat donderdag bekendgemaakt op Instagram. "Hoewel ik denk dat ik een sterk lichaam heb, heeft corona me toch flink te pakken."

  • 02 apr

  Personeel internationale tafeltennisfederatie levert deel van loon in

  Het personeel van de internationale tafeltennisfederatie (ITTF), met de Duitse voorzitter Thomas Weikert op kop, is overeengekomen in 2020 een deel van hun loon in te leveren. Dat heeft de ITTF donderdag bekendgemaakt. Op die manier wil men "de sport steunen in deze uitdagende tijden". Afgelopen zondag kondigde de ITTF wegens de coronacrisis de schorsing aan van alle internationale tafeltennisevenementen tot 30 juni.

  • 02 apr

  Ook MotoGP van Frankrijk uitgesteld

  De Grote Prijs motorsport van Frankrijk, die voorzien was van 15 tot 17 mei op het circuit van Le Mans, wordt omwille van de coronacrisis voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat hebben de organisatoren donderdag bekendgemaakt. Vorige week werd ook de GP van Spanje, die van 1 tot 3 mei op het programma stond, uitgesteld tot nog te bepalen data. De start van het MotoGP-seizoen valt door de coronacrisis helemaal in het water. Eerder werd ook al de opener in Qatar geannuleerd. De GP's van Thailand (naar 4 oktober), de Verenigde Staten (naar 15 november) en Argentinië (naar 22 november) werden uitgesteld

  • 02 apr

  MMA-vechter Nurmagomedov annuleert gevecht

  De Russische Mixed Martial Arts-ster Khabib Nurmagomedov heeft woensdag aangekondigd dat hij omwille van de coronacrisis afziet van een gevecht dat voorzien was op 18 april. De kampioen bij de lichtgewichten bij de UFC (de belangrijkste bond in de MMA) zou het op 18 april opnemen tegen de Amerikaan Tony Ferguson. Maar op Instagram verklaarde Nurmagomedov dat hij gezien de huidige omstandigheden Rusland niet wil verlaten. De kooivechter uit Dagestan liet in oktober 2018 van zich spreken door de Ierse superster Conor McGregor te verslaan.

  • 02 apr

  F1-piloten McLaren leveren deel salaris in

  Piloten Lando Norris en Carlos Sainz van McLaren leveren een deel van hun salaris in nu het Formule 1-seizoen omwille van de coronacrisis nog steeds niet van start is gegaan, zo meldt het team. Een deel van het personeel werd voorlopig voor drie maanden met verlof gestuurd.

  • 02 apr

  Federer zegt nu al toe in 2021 in Halle te tennissen

  Roger Federer heeft nu al zijn deelname aan het ATP-tornooi van volgend jaar in Halle toegezegd. Dat maakte de 38-jarige Zwitser meteen bekend nadat de komende editie van het Duitse grastornooi werd geannuleerd.

 • 01 apr
  • 01 apr

  Belgische Zwembond schrapt alle wedstrijden tot eind juni

  De Koninklijke Belgische Zwembond KBZB zal wegens de coronacrisis nog zeker tot eind juni geen lokale, regionale of nationale zwemwedstrijden organiseren. Dat heeft de KBZB woensdag gemeld. "Deze uniforme maatregel is geldig in heel België en werd genomen om dezelfde duidelijkheid te verschaffen aan elke zwemclub en aan elke zwemmer", klinkt het in een mededeling. "Momenteel is het minstens tot 19 april niet mogelijk om te zwemmen, laat staan intensief te trainen, en wellicht zullen de zwembaden daarna nog langer gesloten blijven, zodat het bijgevolg niet opportuun is om officiële zwemcompetities te houden in de maand juni."

  • 01 apr

  Belgische taekwondofederatie schenkt 3.500 medische maskers aan ziekenhuis

  De Belgische taekwondofederatie BTF heeft in de strijd tegen het coronavirus 3.500 medische maskers aan het ziekenhuis UMC Sint-Pieter in Brussel geschonken. Dat heeft de BTF woensdag laten weten. De BTF kwam in het bezit van de maskers na een tussenkomst van Wereldtaekwondofederatie World Taekwondo (WT), die een akkoord sloot met de Chinese gemeente Wuxi. De maskers waren in eerste instantie bestemd voor de Belgische taekwondoka's, maar de BTF besloot om ze aan het personeel van het Sint-Pieterziekenhuis te schenken.

  • 01 apr

  Aston Martin neemt Racing Point in 2021 over

  Aston Martin maakt in 2021 zijn officiële intrede als renstal in de Formule 1. De Britse constructeur liet woensdag weten Team Racing Point over te nemen. Aston Martin was sinds 2018 als sponsor verbonden aan Red Bull, maar had begin dit jaar al laten verstaan op een eigen team te mikken. De formatie behoudt als thuisbasis Silverstone.

  • 01 apr

  Iannone 18 maanden geschorst

  MotoGP-rijder Andrea Iannone (30) is achttien maanden niet welkom op de racecircuits. De Italiaan, die uitkomt voor Aprilia, is anderhalf jaar geschorst voor een dopingvergrijp. Hij kan pas 16 juni 2021 terugkeren in de koningsklasse van de motorsport, meldde de internationale motorsportfederatie FIM. Iannone werd betrapt op het gebruik van een verboden anabole steroïde bij de Grote Prijs van Maleisië in november vorig jaar. Hij was sindsdien al voorlopig geschorst.

  • 01 apr

  TAS legt nog geen nieuwe datum vast voor Russisch beroep tegen schorsing

  Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft nog geen nieuwe datum vastgelegd om het beroep van Rusland tegen de schorsing van vier jaar voor deelname aan grote sportevenementen te behandelen. Het TAS had eerder laten blijken dat de zaak ten vroegste eind april zou voorkomen, maar wegens de coronacrisis wordt die planning zeker verlaat.

  • 01 apr

  Smart van Boston Celtics helpt na genezing medisch onderzoek naar Covid-19

  Marcus Smart zal het medisch onderzoek naar Covid-19 ondersteunen. De basketter van Boston Celtics, intussen zelf genezen na een coronabesmetting, staat in het kader van het Amerikaanse wetenschapsprogramma 'COVID-19 Convalescent Plasma Project' plasma af aan de onderzoekers. Dat bericht sportwebsite The Athletic.

  • 01 apr

  Olympische vlam blijft in Fukushima tijdens de maand april

  De olympische vlam zal de volledige maand april branden in Fukushima. Daar had vorige week de olympische fakkeltocht moeten beginnen. Maar door het uitstel van de Spelen vanwege de coronacrisis ging dat niet door. De olympisch vlam zal van 2 tot 30 april te bezichtigen zijn in het nationaal trainingscentrum van Fukushima. Die Japanse stad werd in 2011 zwaar getroffen door een aardbeving en tsunami, die een kernramp veroorzaakte

  • 01 apr

  Negen positieve tests bij Hongaarse zwemfederatie

  Bij de nationale zwemselectie van Hongarije zijn negen personen besmet met het coronavirus, zo maakte de Hongaarse Zwemfederatie MUSZ dinsdagavond bekend. Onder hen Boglarka Kapas, de regerende Europese en wereldkampioene op de 200 meter vlinderslag. Op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro veroverde ze brons op de 800 meter vrije slag. De besmettingen werden volgens de Hongaarse bond opgelopen tijdens stages in het buitenland. Zo trainde de 26-jarige Kapas vorige maand een tijdlang in het Thaise Phuket en zou er ook een stage geweest zijn in het Turkse Erzurum.

  • 01 apr

  WK is in 2021 niet langer apotheose van bobslee- en skeletonseizoen

  De internationale bobslee- en skeletonfederatie breekt in 2021 met de traditie om het seizoen af te sluiten met het wereldkampioenschap. De titelstrijd vindt volgend jaar plaats van 1 tot 14 februari in het Amerikaanse Lake Placid. Daarna volgen nog een wereldbekermanche in het Amerikaanse Park City (15 tot 20 februari) en de seizoensfinale op de nieuwe olympische baan in de Chinese hoofdstad Peking (8 tot 14 maart). De atleten zullen voor die laatste wedstrijd een week ter plaatse mogen trainen.

  • 01 apr

  Organisatie Peking 2022: "Zomer- en Winterspelen in half jaar is speciale situatie"

  Door het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio naar de zomer van 2021, zullen de komende Zomer- en Winterspelen plaatsvinden in een tijdspanne van amper zes maanden. "Het is een speciale situatie", erkent een woordvoerder van de Winterspelen in Peking. "De nieuwe data van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio houden in dat wij geconfronteerd worden met een speciale situatie. De Zomerspelen en de Winterspelen zullen plaatsvinden in een periode van een half jaar", zegt een verantwoordelijke van het organisatiecomité van Peking 2022.

  • 01 apr

  Nieuw-Zeelandse rugbybond zet knip in salarissen

  De rugbyfederatie van Nieuw-Zeeland gaat vanwege de coronacrisis besparen op de lonen van zijn bestuurders en het administratief personeel. "Wij beleven ongelofelijk moeilijke tijden", zegt Mark Robinson, directeur van New Zealand Rugby. "Wij beschikken over fantastische mensen maar gaan op financieel vlak door een zware periode." De komende drie maanden worden daarom de lonen met 40 procent verminderd.

  • 01 apr

  NBA onderhandelt met spelers over inleveren salaris

  In de NBA zijn onderhandelingen opgestart over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de spelers. Volgens sportzender ESPN zal elke afgelaste wedstrijd de basketvedetten één procent van hun jaarinkomen kosten.

  • 01 apr

  Brady krijgt ook bij Tampa Bay Buccanneers nummer 12

  American Football-vedette Tom Brady zal ook bij zijn nieuwe team Tampa Bay Buccaneers met het nummer 12 spelen. De meest succesvolle quarterback uit de NFL-geschiedenis maakte onlangs zijn overstap van de New England Patriots bekend.

  • 01 apr

  NFL verwacht seizoen in september te kunnen beginnen

  De start van het nieuwe seizoen in het American Football (NFL) is geprogrammeerd in september. Hoewel de coronacrisis in de Verenigde Staten steeds harder toeslaat, denkt de vicevoorzitter van de NFL dat de competitie op het voorziene tijdstip zal kunnen beginnen.

 • 31 mrt
  • 31 mrt

  F1-renstallen mogen in 2020 niet werken aan bolides van 2022

  De Formule 1-renstallen mogen dit jaar niet werken aan de bolides waarmee ze zullen aantreden in 2022, het jaar waarin het technisch reglement wordt gewijzigd. Op die manier kunnen teams bezuinigen. Dat is één van de maatregelen die de internationale autosportfederatie FIA dinsdag heeft aangekondigd als antwoord op de uitdagingen van de coronacrisis.

  • 31 mrt

  Mithra Belgian Ladies Open golf wordt uitgesteld

  Het Mithra Belgian Ladies Open, een toernooi van de Ladies European Tour golf, wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld. Dat bevestigt de European Tour op zijn website. Het toernooi op de Naxhelet Golf Club in Wanze, met een prijzenpot van 200.000 euro, zou eind mei worden gespeeld. Het is nog onduidelijk of het toernooi later wordt ingehaald.

  • 31 mrt

  Ook wereldkampioenschap snooker voor vrouwen afgelast

  Het wereldkampioenschap snooker voor vrouwen, dat van 22 tot 27 juni in Bangkok zou plaatsvinden, is wegens de coronapandemie afgelast. Dat deelde World Women's Snooker dinsdag mee. Samen met de Thaise organisatoren wordt een nieuwe datum gezocht.

  • 31 mrt

  EK roeien geannuleerd

  Het EK roeien, dat van 5 tot 7 juni zou doorgaan in het Poolse Poznan, wordt geannuleerd omwille van de coronacrisis. Dat heeft de internationale roeifederatie (FISA) dinsdag bekendgemaakt.De FISA, de European Rowing Board en het organisatiecomité gaan op zoek naar nieuwe data in september en oktober 2020, na het raadplegen van de nationale federaties. Zij hebben tot maandag de tijd om hun standpunt via een online enquête kenbaar te maken. Op 15 maart annuleerde de FISA alvast alle wedstrijden tot eind mei.

  • 31 mrt

  Middellandse Zeespelen van volgend jaar worden uitgesteld

  De negentiende editie van de Middelandse Zeespelen worden omwille van de wereldwijde coronacrisis met een jaar uitgesteld van 2021 naar 2022. Het Algerijnse Oran is de gaststad. De Middellandse Zeespelen waren oorspronkelijk voorzien van 25 juni tot 5 juli. Daarmee kwamen ze echter in het vaarwater van de nieuwe datum van de Olympische Spelen (23 juli-8 augustus 2021). Er nemen 26 landen deel aan de Middellandse Zeespelen, allen gelegen aan de Middellandse Zee of in de Balkan.

  • 31 mrt

  Champions League wordt in september afgesloten met Final 8

  De Champions League basketbal, die sinds 12 maart stilligt omwille van de coronacrisis, zal eind september hervat worden met een Final 8. Dat heeft de CL-raad dinsdag bekendgemaakt. Vóór die Final Eight moet Oostende zijn derde en beslissende wedstrijd in de achtste finales tegen Tenerife nog afwerken.

  • 31 mrt

  Amerikaanse rugbyfederatie vraagt faillissement aan

  De Amerikaanse rugbybond, USA Rugby, heeft als gevolgen van de wereldwijde coronacrisis het faillissement aangevraagd. "Onze bestaande financiële moeilijkheden zijn door de impact van het coronavirus erg snel vergroot", liet USA Rugby maandag in een persbericht weten. "We zagen onze inkomsten uit wedstrijden en sponsoring sterk dalen, maar ook andere inkomstenbronnen droogden op." De federatie liet weten dat alle competities, voor mannen en vrouwen, na de coronacrisis gewoon kunnen hervatten. Door het faillissement aan te vragen kunnen organisaties en bedrijven in de Verenigde Staten hun schulden herorganiseren en restructureren.

  • 31 mrt

  Wereldspelen 2021 moeten op zoek naar nieuwe datum

  Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, met bijna dag op dag een jaar, heeft grote gevolgen voor de internationale sportkalender. De Wereldspelen van 2021 in het Amerikaanse Birmingham moeten alvast op zoek naar een nieuwe datum. Het internationaal sportevenement met een dertigtal niet-olympische sporten wordt, net als de Olympische Spelen, om de vier jaar georganiseerd. Tussen 15 en 25 juli 2021 stond de elfde editie op het programma in de Verenigde Staten, in Birmingham (Alabama). Maar door overlapping met de Olympische Spelen, volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus, moest tot uitstel worden overgegaan.

  • 31 mrt

  Mickelson werkt aan tweede editie van The Match tegen Woods

  De Amerikaanse golfer Phil Mickelson heeft best wel zin in een nieuw titanenduel met zijn vroegere 'vijand' Tiger Woods, zeker nu de gehele sportwereld door het coronavirus vrijwel volledig tot stilstand is gekomen. "Ik ben ermee bezig, dat is zeker", liet hij op Twitter weten na een vraag van een fan.

  • 31 mrt

  Nieuwe data van Spelen werd met unanimiteit goedgekeurd

  De nieuwe datum van de Olympische Spelen, 23 juli tot 8 augustus 2021, werd maandag met de unanimiteit van de 33 internationale sportfederaties goedgekeurd. Dat verklaarde de Italiaan Francesco Ricci Bitti, de voorzitter van de ASOIF, de vereniging van olympische sportfederaties, in een interview met persagentschap AP. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en haar voorzitter Thomas Bach spraken maandag met achtereenvolgens het Japanse organisatiecomité, haar eigen Uitvoerende Raad en tot slot de vereniging van olympische sportfederaties.

  • 31 mrt

  Deel complex US Open wordt ingericht als hospitaal

  Een gedeelte van tenniscomplex Flushing Meadows in New York, waar jaarlijks het grandslamtoernooi US Open wordt gehouden, gaat tijdelijk dienen als hospitaal. Dat maakte de Amerikaanse tennisbond (USTA) dinsdag bekend.Op het complex worden 350 bedden geplaatst. De opbouw begint later dinsdag. Waarschijnlijk komen er alleen patiënten die niet besmet zijn met het coronavirus, zei een woordvoerder van het crisisteam in New York. "We zijn hier om te helpen", liet de USTA weten over de tijdelijke opvang in het sportcomplex. "New York is onze thuis, we zitten samen in deze situatie."

  • 31 mrt

  Bidprocedure Tokio 2020 staat plots ter discussie

  Amper een dag na de officiële bekendmaking van de nieuwe data voor de dit jaar uitgestelde Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus 2021), is de Japanse bidprocedure voor het evenement ter discussie gesteld. Persbureau Reuters heeft financiële documenten van de Japanse bidcommissie ingezien. Daarin staan onder meer forse betalingen vermeld aan een Japanse zakenman, Haruyuki Takahashi, en aan een instelling met ex-premier Yoshiro Mori aan het hoofd, de huidige voorzitter van het Japanse organisatiecomité.

  • 31 mrt

  Belgische hockeyfederaties roepen leden op solidair te zijn met clubs

  De Koninklijke Belgische Hockeybond, de Vlaamse Hockey Liga en Ligue Francophone de Hockey richten zich maandagavond in een open brief tot alle leden, spelers en speelsters. Zij vragen hen in deze coronacrisis "solidair te zijn met hun clubs", die financieel moeilijke tijden beleven. Daarom roepen ze onder meer op geen lidgelden terug te vragen.

 • 30 mrt
  • 30 mrt

  Spahl: 'Op sportief vlak de juiste belissing'

  Het BIOC reageert erg postitief op de beslissing om ook al een nieuwe datum voor de Olympische Spelen klaar te hebben. "Dat het IOC de datum van de Olympische Spelen nu reeds bekendmaakt, is goed voor alle partijen. Het IOC heeft ervoor gekozen om een vol jaar nieuwe voorbereidingen te nemen. Dat is goed voor onze atleten, op sportief vlak is dit de juiste beslissing", aldus delegatieleider Olav Spahl.

  • 30 mrt

  IOC-voorzitter: 'Wij kunnen deze ongeziene uitdaging aan'

  Een week na het uitstellen van de Olympische Spelen door de coronacrisis, heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maandag een nieuwe datum vastgelegd. De OS 2020 in Tokio zullen plaatsvinden van 23 juli tot 8 augustus 2021. Voorzitter Thomas Bach reageert verheugd. "Ik wil de internationale federaties danken voor hun unanieme steun en de continentale federaties van de nationale olympische comités voor hun uitstekende samenwerking en hun steun tijdens de consultatieronde in de voorbije dagen", reageert Bach.

  • 30 mrt

  Zwemfederatie zoekt nieuwe datum voor wereldkampioenschappen

  De Internationale Zwemfederatie FINA gaat samen met de Japanse organisatoren op zoek naar een nieuwe datum voor de wereldkampioenschappen in Fukuoka. Die zouden van 16 juli tot 1 augustus plaatsvinden, maar dat wordt moeilijk, nu de Olympische Spelen in Tokio naar 23 juli tot 8 augustus verplaatst zijn.

  • 30 mrt

  Belgisch Paralympisch Comité juicht snelle verplaatsing van Spelen toe

  Net als het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) is ook het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) tevreden met de snelle beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse organisatoren om de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in 2021 op nagenoeg dezelfde data te laten plaatsvinden. De Paralympics gaan door van 24 augustus tot 5 september 2021

  • 30 mrt

  BOIC is tevreden dat er snel duidelijkheid kwam over nieuwe datum Spelen

  Het Belgische Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft maandag tevreden gereageerd op de beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse organisatoren om de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar te organiseren van 23 juli tot 8 augustus. Communicatiemanager Luc Rampaer liet weten blij te zijn dat er snel duidelijkheid is. "Dit is voor de atleten mentaal heel belangrijk", liet hij in een eerste reactie bij Belga noteren.

  • 30 mrt

  F1-team Mercedes ontwikkelt beademingstoestel voor coronapatiënten

  Onderzoekers, artsen en ingenieurs van het Formule 1-team Mercedes hebben in minder dan een week tijd een toestel ontwikkeld dat coronapatiënten moet helpen ademen, zonder dat ze daarvoor aan een beademingsmachine moeten. Mercedes baseerde zich op bestaande CPAP-toestellen, die gebruikt worden door slaapapneu-patiënten en snurkers. Die CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) werd in ziekenhuizen in Italië en China al veel gebruikt om COVID-19-patiënten met ernstige longinfecties te helpen ademen. In samenwerking met onderzoekers van het University College London werden al veertig toestellen gebouwd en getest.

  • 30 mrt

  Geen kampioenstitels in lagere volleybalafdelingen

  Er wordt dit seizoen geen enkele kampioenstitel uitgereikt in de lagere afdelingen van het Belgische volleybal. Dat heeft de Belgische volleybalbond vrijdag beslist, zo raakte maandag bekend. Op 11 maart werden de aan de gang zijnde competities stilgelegd. Afgelopen vrijdag besliste Volley Belgium om op basis van de ranking voor de opschorting een definitief eindklassement op te maken.

  • 30 mrt

  Japanse media: 'Olympische Spelen starten volgend jaar op 23 juli'

  De Olympische Spelen zullen volgend jaar starten op 23 juli en eindigen op 8 augustus. Dat brachten het Japanse persagentschap Kyodo en tv-station NHK maandag naar buiten. Volgens hen is er overeenstemming tussen het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japanse organisatiecomité. De Spelen, die oorspronkelijk voorzien waren tussen 24 juli en 9 augustus dit jaar, werden vorige week dinsdag uitgesteld omwille van de coronacrisis

  • 30 mrt

  Red Bull dacht aan bewuste besmetting van Verstappen

  Het Formule 1-team van Red Bull heeft even met de gedachte gespeeld om de Nederlander Max Verstappen en de andere coureurs die het onder contract heeft bewust te besmetten met het coronavirus. Het idee was dat de coureurs, jonge en gezonde mannen voor wie het virus in principe geen gevaar vormt, daarna immuun zouden zijn. Ze zouden dan in de loop van dit jaar, als het Formule 1-seizoen alsnog van start kan gaan, niet meer het risico lopen alsnog besmet te raken.

  • 30 mrt

  Organisatoren hopen deze week nieuwe data Spelen vast te leggen

  De nieuwe data van de Olympische Spelen in Tokio, die omwille van de coronacrisis uitgesteld werden naar volgend jaar, zullen normaal gezien deze week vastgelegd worden. Dat heeft de voorzitter van het Japans organisatiecomité Yoshiro Mori maandag aangekondigd. "Ik denk dat IOC-voorzitter Thomas Bach deze week een aankondiging zal doen" over dit onderwerp, zei Mori op een persconferentie. Hij verklaarde verder dat men zowel Spelen in de lente als in de zomer van 2021 bestudeerd heeft.

  • 30 mrt

  'Laatste' wedstrijdhanddoek Bryant brengt net geen 30.000 euro op

  De handdoek die de betreurde basketlegende Kobe Bryant in april 2016 tijdens zijn laatste NBA-wedstrijd gebruikte, heeft meer dan 33.000 dollar (29.778 euro) opgebracht bij een veiling. Dat heeft veilinghuis Iconic Auctions zondag bekendgemaakt. Het icoon van de LA Lakers kwam eind januari met zijn dochter Gianna om het leven bij een helikoptercrash.

 • 29 mrt
  • 29 mrt

  Saunders excuseert zich voor instructievideo voor partnergeweld

  De Britse profbokser Billy Joe Saunders heeft haastig excuses aangeboden voor een video waarin hij oproept korte metten te maken met vrouwen die tijdens thuisisolatie hun man "lastig vallen". In een "als grap bedoeld" filmpje doet de WBO-wereldkampioen bij de supermiddengewichten op een bokszak in zijn schuur voor "hoe je je vrouw het snelst het zwijgen oplegt".

  • 29 mrt

  Organisatoren van Spelen beraden zich over herstarten van voorbereidingen

  Zes dagen na de beslissing van het IOC en de Japanse regering om de Olympische Spelen, die voorzien waren van 24 juli tot 9 augustus, uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021 omwille van het coronavirus, zal maandag het organisatiecomité van de Spelen samenkomen om te bekijken wanneer de voorbereidingen voor de olympiade heropgestart kunnen worden. Nadien zal, om 10u Belgische tijd, bij een persconferentie in Tokio de wereldpers geïnformeerd worden.

  • 29 mrt

  Ralf Schumacher vreest ook zware gevolgen voor de grote Formule 1-teams

  Voormalig Formule 1-piloot Ralf Schumacher vreest dat de coronacrisis zware gevolgen zal hebben voor het F1-circus. "En niet alleen voor de kleinere teams, ook voor de grote. Het is zeker zorgwekkend", vertelde de 44-jarige broer van recordkampioen Michael Schumacher in een gesprek met Sky.

  • 29 mrt

  Internationale tafeltennisfederatie legt competities langer stil

  Twee weken terug besliste de Internationale tafeltennisfederatie om al om zijn competities tot eind april op te schorten. Zondag werd die periode na een virtuele bestuursvergadering verlengd tot 30 juni. Tot dan zijn alle klassementen bevroren. Over de kwalificatie-eisen voor de Olympische en Paralympische Spelen, die met een jaar uitgesteld werden, werd nog geen beslissing genomen. Dat zal gebeuren als een nieuwe kalender bekend is.

  • 29 mrt

  Belgische waterpolocompetitie stopgezet, geen kampioenen

  Gezien de verlengde maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus heeft de nationale sportcommissie waterpolo zondag beslist om het Belgisch kampioenschap definitief stop te zetten. "De gezondheid van spelers, trainers, scheidsrechters, officials en supporters is momenteel onze eerste prioriteit", klinkt het. In geen enkele afdeling wordt een kampioen uitgeroepen. Er zullen er ook geen ploegen promoveren of degraderen. Voor alle seniorenploegen zal de samenstelling van de afdelingen voor het seizoen 2020-2021 identiek zijn aan die van het huidige seizoen.

  • 29 mrt

  Topgolfers prijzen essentiële beroepen in strijd tegen coronavirus

  Europese golfsterren als de Noord-Ier Rory McIlroy, de Spanjaard Jon Rahm en de Engelsman Justin Rose bedanken in een door de European Tour verspreide video diegenen die essentiële beroepen uitoefenen, zoals personen in de gezondheidssector, in de strijd tegen het coronavirus.

  • 29 mrt

  Hordorff: 'Wellicht geen grastennis dit seizoen'

  De vicevoorzitter van de Duitse tennisbond, Dirk Hordorff, heeft het nieuws gekregen dat het behoorlijk zeker is dat het hele grasseizoen niet zal doorgaan. Het grandslamtornooi Wimbledon, voorzien van 29 juni tot 12 juli, zou volgens Hordorff één van de slachtoffers zijn. "Ik zou heel blij zijn als we opnieuw in oktober zouden kunnen spelen."

  • 29 mrt

  NHS-personeel mag na de crisis gratis naar boksen gaan kijken

  Bokspromotor Eddie Hearn belooft dat hij het personeel van de Britse nationale gezondheidsdienst NHS, momenteel zwaar op de proef gesteld door het coronavirus, zal belonen met gratis tickets voor al zijn belangrijkste kampen gedurende een jaar na het hervatten van de sport.

  • 29 mrt

  Beginnen Olympische Spelen op 23 juli 2021?

  De Olympische Spelen in Tokio, die omwille van de coronacrisis uitgesteld werden naar volgend jaar, zouden van start gaan op 23 juli en eindigen op 8 augustus 2021. Dat meldt een bron binnen het organisatiecomité, aldus verschillende Japanse en Amerikaanse media.

Archief

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer