Sport.be

Algemeen

Langeveld wint GP Pino Cerami

06.04.2006 | Jan Mundus

Sebastiaan Langeveld heeft de GP Pino Cerami gewonnen. De Nederlander reed in volle finale weg en had aan de streep bijna een minuut voorsprong.

Pino Cerami overhandigt de trofee aan de stralende winnaar. (foto photonews)
Van bij het begin van de wedstrijd werd het tempo heel hoog gehouden. Diverse ontsnappingspogingen hielden niet lang stand. Net voor het ingaan van de eerste van zes plaatselijke ronden trokken Niko Eeckhout, de Italiaan Mauro Facci en de Nederlander Johnny Hoogerland in de aanval.

Het duo werd vlug herleid tot twee en ook Eeckhout en Facci konden niet uit de greep van het peloton blijven. De aanvalspogingen bleven elkaar opvolgen. Op 40 kilometer van de meet glipten Kevin Van Impe en Cedric Coutouly weg. Ook zij werden vlug opgeraapt door het peloton.
  
In de laatste plaatselijke ronde bleef een kopgroep van 21 renners over. Met nog 14 kilometer voor de boeg versnelde Sebastiaan Langeveld. Achter hem vormde zich een groepje met vier achtervolgers: Bart Dockx, Johan Coenen, Geert Verheyen en Bert De Waele.

Langeveld: 'Ik weet met mijn geluk geen blijf'
Bij de vier achtervolgers was er echter geen sprake van een vlotte samenwerking. Zo kon Langeveld voorop blijven en zo als neo-prof zijn eerste zege van het seizoen boeken. Johan Coenen won de sprint voor de tweede plaats van Bart Dockx.

'De Hel van het Mergelland was mijn eerste profkoers. Daar ging ik echter tegen de vlakte. Van een groot succes kon ik dus niet echt spreken. Vandaag stond nummer twee op het programma en die win ik meteen. Tja, wat wil je. Ik weet eigenlijk met mijn geluk geen blijf.'

'Ik wachtte een tijdje om op de weg te rijden omdat ik deze winter een druk veldritseizoen afwerkte. Nu kan ik me dus wat meer toeleggen op het wegseizoen.'

Ik wou de spurt met die omvangrijke kopgroep niet afwachten, we zaten toen nog met 21 renners bijeen. Daarom ging ik na de doortocht voor de laatste plaatselijke ronde alleen in de aanval. Ik kan goed hardrijden en kon het wonderwel nog uithouden tot het einde. Al was het zeer lastig met die tegenwind", verklaarde de fiere winnaar. 

Uitslag
1. Sebastiaan Langeveld (Ned/Skil-Shimano), de 177 km in 4u03:17
2. Johan Coenen op 0:55
3. Bart Dockx
4. Geert Verheyen
5. Bert De Waele
6. Mauro Facci (Ita) 0:57
7. Wouter Weylandt 1:00
8. Reinier Honig (Ned)
9. Preben Van Hecke
10. Koldo Fernandez (Spa)

Mis deze events niet

Meer