Sport.be

Algemeen

Gerolsteiner bruist in Amstel Gold Race

22.04.2007 | Willem Bruyndonx

Stefan Schumacher heeft de Amstel Gold Race gewonnen. De Duitser haalde het voor zijn Gerolsteiner-ploegmaat Davide Rebellin. Danilo Di Luca maakte het podium compleet. Johan Vansummeren was eerste Belg.

Schumacher triomfeert bovenop de Cauberg. (foto photonews)
Ook de Amstel Gold Race kon rekenen op prachtig lenteweer. 5 renners reden na 40 km weg uit het peloton, de favorieten zagen het graag gebeuren. In die kopgroep van 5 zaten naast de Nederlander Rooijakkers, de Duitser Musiol en de Fransman Bonnaire ook 2 Belgen: Nic Ingels van Predictor-Lotto en Tom Stubbe van Chocolade Jacques.

Ingels moest onderweg afhaken, Stubbe en co hielden stand tot dik 50 km van de meet. Voigt, Wesemann en Righi waren de volgende vluchters die het probeerden, maar ook dat trio kende slechts tijdelijk succes. Schleck, vorig jaar winnaar, ging ondertussen tegen de vlakte, maar kon toch weer aansluiting vinden met het peloton.

Maar in de beslissende vlucht zat de strijdende Luxemburger niet. Die ontstond met nog dik 20 km te gaan na een versnelling van Schumacher op de Eyserbosweg. De Duitser kreeg het selecte gezelschap van Bettini, Rebellin, Boogerd (een vaste klant voor de top-10) en Kessler. Even later sloten ook Di Luca, Wegmann en Valverde aan.

Gerolsteiner zat met 3 man in volle finale en speelde het slim. Eerst offerde Wegmann zich op, daarna probeerde Schumacher het tweemaal. De tweede keer was het raak. De Duitser begon solo aan de slotklim van de Cauberg en hield -ondanks een kleine aarzeling bij het schakelen- vol tot aan de meet. Ploegmaat Rebellin sprintte naar de tweede plaats, Di Luca werd derde.

Johan Vansummeren (18de) en Mario Aerts (19de), die deel uitmaakten van een eerste achtervolgende groep, waren de beste Belgen en eindigden in de top-20. Rebellin is door zijn tweede plaats de nieuwe leider in de ProTour-stand.


Top-10
1. Stefan Schumacher (Dui) Gerolsteiner
2. Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner
3. Danilo Di Luca (Ita) Liquigas
4. Matthias Kessler (Dui) Astana
5. Michael Boogerd (Ned) Rabobank
6. Alejandro Valverde (Spa) Caisse d'Epargne
7. Paolo Bettini (Ita) Quick-Step
8. Oscar Freire (Spa) Rabobank
9. Riccardo Ricco (Ita) Saunier Duval
10. Frank Schleck (Lux) CSC 

Mis deze events niet

Meer