Sport.be

Algemeen

Weer Petacchi

13.09.2007 | Bennie Luyten

Alessandro Petacchi heeft de twaalfde etappe van de Vuelta gewonnen. In de straten van Hellín was hij de snelste in een massasprint. Denis Menchov blijft leider.

Petacchi viert zijn tweede ritzege in deze Vuelta. (foto photonews)
Opnieuw was er een Belg mee in de ontsnapping. Philippe Gilbert reed na 13km samen met Krivtsov, Minard en Rebellin weg. Wat later sloot ook Ruiz Sanchez aan. Hun maximale voorsprong bedroeg iets minder dan vier minuten.

De rit schreeuwde om een nieuwe massasprint. Die kwam er ook in Hellín. Dankzij opnieuw de melktrein van Milram, dat vanaf 25 kilometer de koers volledig in handen nam. Ook Rabobank (van Menchov) stak een handje toe. Op vier kilometer van de streep waren de vluchters er aan voor de moeite.

Er kwam dus een achtste massasprint in deze Vuelta. Daarin haalde Alessandro Petacchi het nipt van Daniele Bennati. Davide Vigano werd derde. Het is al de tweede zege van Ale Jet in deze Vuelta. De Italiaan zit in totaal al aan 19 stuks in de Ronde van Spanje. Tom Boonen, die last heeft van de rug en de knie, sprintte niet mee.

Mis deze events niet

Meer