Sport.be

Algemeen

De Jongh zet kroon op werk

02.03.2008 | Willem Bruyndonx

Steven De Jongh heeft net als in 2004 Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Nederlander zette de kroon op het werk na een bijzonder sterke collectieve prestatie van zijn ploeg Quick Step. Langeveld en Goss maakten het podium compleet.

De Jongh werkte mee en maakte het af voor Quick Step. (foto belga)
Geen Gilbert aan de start in Kuurne-Brussel-Kuurne, wel een geprikkelde Quick Step-ploeg, die zinde op sportieve wraak. Na amper 9 km verloor het team al wereldkampioen Bettini na een valpartij. Een vroege tegenslag.

Een groep van 9 renners met onder meer De Vocht, Pauwels en Quinziato zorgde na 80 km pas voor de eerste ontsnapping na een snelle, gesloten openingsfase, gejaagd door de wind.


Maar op de Oude Kwaremont begon het echte werk pas echt, na een sterk nummer van Quick Step, dat met de pedalen antwoordde op zijn mindere zaterdag. Onder impuls van een felle Devolder ontstond na de Kwaremont een ruime kopgroep van een 40-tal renners, met daarbij de voltallige Quick Step-ploeg (exclusief opgever Bettini).

Devolder, Boonen, Steegmans, Wijnants, Van De Walle, De Jongh
 en Tosatto dunden die groep verder uit tot een 21, met verder Hoste, Willems, Quinziato, Franzoi, Flecha, Langeveld, Goss, Traksel, Kroon, Guesdon, Mengin, Bozic, Jalabert en Amorison. Devenyns, Sentjens en Hushovd waren de opvallendste afvallers.

PAS BEWEGING IN SLOTRONDE

De 7 Quick Steppers maakten er een soort ploegentijdrit van richting finish. Pas in de laatste plaatselijke ronde probeerde de concurrentie een sprint te vermijden. Hoste ging tot tweemaal toe, maar tevergeefs. Langeveld had meer succes, maar kreeg wel De Jongh in zijn wiel. De Nederlander van Quick Step maakte het eenvoudig af in de sprint, die er eigenlijk geen was.

Langeveld mocht trots zijn om zijn tweede plaats, de Australiër Goss maakte het podium compleet. Boonen was vierde. Voor De Jongh was al zijn tweede zege in Kuurne-Brussel-Kuurne, na 2004.Top-10
1. Steven de Jongh (Ned) 193 km in 4u26'47"
2. Sebastian Langeveld (Ned) z.t.
3. Matthew Goss (Aus) op 6"
4. Tom Boonen
5. Enrico Franzoi (Ita)
6. Borut Bozic (Svn)
7. Bobbie Traksel (Ned)
8. Karsten Kroon (Ned)
9. Nicolas Jalabert (Fra)
10. Frédéric Amorison

Bekijk de volledige uitslag 

Mis deze events niet

Meer