Sport.be

Algemeen

Gilbert wint ook GP Samyn

05.03.2008 | Willem Bruyndonx

Philippe Gilbert blijft winnen. Na de Omloop Het Volk schreef onze landgenoot woensdag de GP Samyn op zijn naam.

Weer prijs voor Gilbert (foto belga)
Na 193 kilometer van Frameries naar Dour was de 25-jarige Waal de snelste in een massasprint. Kevin Ista werd tweede, voor de Letlandse kampioen Aleksejs Saramotins, Nico Sijmens en Maarten Wynants.

Die laatste drie dankten hun ereplaats aan een vlucht van 45 kilometer. Pas in de slotmeters viel het peloton hen op de hals.

Gilbert kon zo naar zijn vijfde zege van het seizoen spurten en nam meteen revanche voor de voorbije twee jaar, toen hij telkens als tweede finishte in de GP Samyn. In 2006 was dat na de Fransman Renaud Dion, in 2006 na diens landgenoot Jimmy Casper.

Een andere Belg, Kevin Ista, werd tweede, voor de Letse kampioen Aleksejs Saramotins en nog twee landgenoten, Nico Sijmens en Maarten Wynants vijfde.

Gilbert: 'Was eigenlijk gekomen om te trainen'
"Terwijl ik eigenlijk maar naar hier gekomen was om te trainen", bekende Gilbert achteraf. "Nadat ik zaterdag zo diep gegaan was in de Omloop Het Volk wilde ik niet opnieuw tot het uiterste gaan. Domme dingen doen heb ik achter me gelaten."

"Maar toen het duidelijk werd dat het een massaspurt zou worden, voelde ik het meteen kriebelen. Ik heb de laatste kloof op de vijf leiders dicht gefietst en heb vervolgens meteen de spurt ingezet. Die heb ik vlot gewonnen. De eerste echte massaspurt die ik win trouwens. Ooit won ik er eentje in de Ronde van de Toekomst maar toen lag de finish op een helling", besloot hij.
 
Top-5
1. Philippe Gilbert (Fran├žaise des Jeux) in 4u38:10 (gem.: 41,392 km/u)
2. Kevin Ista
3. Aleksej Saramontis (Let)
4. Nico Sijmens
5. Maarten Wynants

Mis deze events niet

Meer