Sport.be

Algemeen

Cavendish snoept Boonen zege af

16.04.2008 | Willem Bruyndonx

Mark Cavendish heeft voor de tweede keer op rij de Scheldeprijs gewonnen. De sprinter van High Road snoepte de zege af van Tom Boonen, die op de meet geklopt werd.

Boonen juicht, maar wordt nog voorbijgereden door Cavendish. (foto photonews)
Geen Tom Steels (buikgriep) aan de start van de 96ste Scheldeprijs, wel onder meer een luid aangemoedigde Tom Boonen. Er was weer volk afgezakt naar de Antwerpse Grote Markt en iedereen wilde de winnaar van Parijs-Roubaix van dichtbij zien.

Koen Barbé en de Nederlander Albert Timmer eisten een hoofdrol op in de koers. Ze profiteerden van een gezapige start van het peloton en reden samen naar een maximale voorsprong van 13 minuten. Pas op 31 km van de meet werden de twee teruggepakt door twee jonge Belgen, Matthias Vanhie en Stijn Hoornaert.


Ook Kevin Neirynck pikte nog aan, maar dat deed even later het hele peloton, dat het achtervolgende werk proper had verdeeld tussen de grote en kleinere ploegen. De hergroepering was een feit in de voorlaatste lokale ronde.


Landbouwkrediet toonde zich in de finale nog met escapades van Ian Stannard en David Boucher, ook Geert Verheyen reed zich nog in de kijker. Maar de verwachte massasprint kwam er toch.

Daarin zette de Quick Step-trein zich vroeg op kop. Tom Boonen leek het werk van de ploeg te zullen afmaken en maakte zich klaar voor het zegegebaar. Maar hij werd in extremis voorbijgereden door Mark Cavendish. Die pakte zijn tweede zege op rij in Schoten. Robbie McEwen maakte het podium compleet.


Top-10
1. Mark Cavendish (GBr)
2. Tom Boonen
3. Robbie McEwen (Aus)
4. Erik Zabel (Dui)
5. Stefan van Dijk (Ned)
6. Fabian Bacquet (Fra)
7. Greg Henderson (NZe)
8. Wouter Weylandt
9. Daniel Musiol (Dui)
10.Borut Bozic (Slo)

Mis deze events niet

Meer