Sport.be

Algemeen

Brown de snelste in Nokere Koerse

18.03.2009 | Pieter Gerretzen

De Australiër Graeme Brown was de snelste in Nokere Koerse. De sprinter van Rabobank was in de massasprint sneller dan Ben Swift en Sébastien Chavanel. De slotkilometer werd ontsierd door een valpartij.

Brown viert zijn zege. (foto belga)

Op 250 meter van de aankomst smakten een pak renners tegen de vlakte. Wouter Weylandt, de winnaar van vorig jaar, werd door de valpartij opgehouden.

Van bij het begin regende het ontsnappingen, maar niemand kreeg de vrijheid en op 60 kilometer van de aankomst kwam er een algemene hergroepering.

Maar nog kwam er geen luwte in het peloton. Staf Scheirlinckx ging zijn kans en kreeg de Fransman Jean Zen mee. Ook zij zongen het niet uit tot het einde. Op 25 kilometer van de finish smolt alles opnieuw samen.

VDB TOONT ZICH

Brown: 'Aankomst niet echt mijn ding'
Het sein voor Frank Vandenbroucke om een demarrage uit de benen te persen. VDB kreeg wat verderop de steun van Frederik Veuchelen, Kenny Van Der Schueren en de Nederlander Paul Sneeboer, maar ook deze luid toegejuichte vlucht werd snel tenietgedaan. "Het is leuk dat de wielerfans mij nog een warm hart toedragen, maar om voor hen al een echte finale te kleuren, is het nog wat te vroeg", zei Vandenbroucke na aankomst. 

In de aangekondigde massasprint bleef Brown met gemak de jonge neo-prof Ben Swift, 21 jaar, en Sébastien Chavanel voor.

Voor Brown is het al de vijfde zege van het seizoen. Eerder won hij etappes in de Jaco Bay Classic, in de Tour Down Under en twee in de Ronde van Murcia.
 
"Het is wel raar te moeten sprinten voor winst op een bergje dat vol met kasseistenen ligt. Als je wint, is alles leuk, maar ik zou dit niet elke dag willen doen. Dit is zeker niet mijn ding", vertelde Brown achteraf.

 
Top-10
1. Graeme Brown (Aus/Rabobank) de 193 km in 4u22 (gem. 40,75 km/u)
2. Ben Swift (GBr)
3. Sébastien Chavanel (Fra)
4. Bjorn Coomans
5. Denis Galimzyanov (Rus)
6. Maxime Vantomme
7. Dennis Pohl (Dui)
8. Michael Reihs (Den)
9. Alexei Markov (Rus)
10. Niko Eeckhout

Mis deze events niet

Meer