Sport.be

Algemeen

Gilbert laat tegenstand kansloos

28.05.2011 | Gert-Jan Weyters

Philippe Gilbert heeft de koninginnenrit van de Bank van De Post Ronde van België gewonnen. Hij was oppermachtig tussen Bertem en Eupen. Zonder ongelukken wordt Gilbert ook de eindwinnaar.

Er viel niets te beginnen tegen Philippe Gilbert. (foto belga)

Acht renners maakten deel uit van de traditionele lange vlucht. Proloog-winnaar Lieuwe Westra, veldrijder Rob Peeters, Huub Duyn, Tomas Vaitkus, Stijn Neirynck, Jelle Wallays, Christophe Laborie en Michael Schär. Albert Timmer en Guillaume Van Keirbulck probeerden de aansluiting te maken, maar slaagden niet in hun opzet. De vluchters werden wel constant binnen schot gehouden. De ploeg van leider Philippe Gilbert hield alles onder controle. Niko Eeckhout gaf onderweg verrassend op met de rode trui van het Nissan-rushesklassement om zijn lenden.

Enkel Westra en Schär bleven aan de leiding over met nog 50 kilometer te gaan. Ondertussen werd er een elite-groepje gevormd achter de leiders met onder meer Greg Van AvermaetMaarten Wynants, Philippe GilbertEnrico Gasparotto, Bert De Waele, Zdenek Stybar en Bjorn LeukemansTom Boonen en Dominique Cornu waren niet mee.

Toen al werd snel duidelijk dat er niet veel te doen zou zijn aan Gilbert. Telkens de Waal de leiding nam in het peloton was het puffen geblazen voor de tegenstand. Met nog dertig kilometer te gaan stak de man van het voorjaar zelf het vuur aan de lont. Hij nam Van Avermaet, Silin, De Waele en Leukemans mee in zijn zog. De kopman van Omega Pharma - Lotto hield het tempo enorm hoog en liet niemand extra meer terugkomen. Gilbert deed het kopwerk tot op 200 meter van de finish en liet toen iedereen achter zich. Van Avermaet werd op ruime afstand tweede, Leukemans derde. Door deze knappe zege is Gilbert quasi zeker van eindwinst in de Bank van De Post Ronde van België.

Mis deze events niet

Meer