Sport.be

Algemeen

Geen BK voor Hermans, Rosseler en Ghyselinck?

23.06.2011 | Steven Swinnen

Ben Hermans, Sébastien Rosseler (beiden RadioShack) en Jan Ghyselinck (HTC-Highroad) krijgen volgens de Concentra-kranten alledrie startverbod voor het BK wielrennen van zondag in Hooglede-Gits.

Ben Hermans zal het BK wellicht niet rijden. (foto belga)
De drie renners  zouden alledrie niet in orde zijn met hun sociale bijdrage, zo melden Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. "Vermits hun ploeg die niet betaalt, moeten ze het zelf doen en dat gebeurt niet", zeggen ze bij de wielerbond. De federatie is deze aanpak beu en grijpt in.

"We vinden dit zelf heel erg, maar we kunnen niet anders dan het been stijf houden of de zaak raakt nooit opgelost. We hopen dat de centen voor zondag gestort zijn. In dat geval kunnen de drie renners het BK rijden. In het andere geval blijven ze zonder pardon aan de kant. Ze zijn sociaal niet in orde", bevestigt Marc Bollen van de wielerbond.

"Het gaat over de ploegen RadioShack en HTC-Highroad", verduidelijkt hij verder. "Blijkbaar gelden in Amerika andere sociale wetten dan hier. Bij ons moet je als zelfstandig werknemer in orde zijn met je sociale lasten. Als de ploegen de rekening niet vereffenen, moeten de renners zelf betalen, zo vinden wij. Vermits dat wordt geweigerd is er een patstelling."

Hermans is alvast niet van plan zijn sociale bijdrage alsnog te betalen, zodat hij zondag wellicht niet aan de start staat van het BK. "Met mijn RSZ ben ik in orde, met mijn sociale bijdragen inderdaad niet. Belgische ploegen betalen die som voor hun renners, een Amerikaans team als Radio Shack niet."

Mis deze events niet

Meer