Sport.be

Algemeen

Druyts pakt zilver in Kopenhagen

23.09.2011 | foto belga

Jessy Druyts heeft België een eerste medaille bezorgd op de wereldkampioenschappen wielrennen in het Deense Kopenhagen. Ze veroverde zilver in de wegrit bij de meisjes juniores.

Druyts met haar medaille. (foto belga)

De 17-jarige Antwerpse moest in een spurt met een compact peloton enkel de Britse Lucy Garner laten voorgaan. Het brons was voor de Deense Christina Siggaard. De wegrit bij de juniores barstte pas in de slotronde helemaal los.

De Duitse Mieke Kröger en de Italiaanse Europese kampioene Rossella Ratto leken lange tijd op weg naar goud en zilver, maar vielen in de slotkilometer helemaal stil. Er moest uiteindelijk gesprint worden voor de wereldtitel en daarin haalde het Garner het afgescheiden voor Druyts. Céline van Severen werd vijftiende, Marlène Wintgens 44ste en Steffi Lodewijks 46ste.

De Britse Lucy Garner spurtte autoritair naar het goud en zette Druyts en de rest van het pak op enkele meters, maar volgens de 17-jarige Antwerpse had er meer in gezeten. "Ik wilde me net op gang trekken toen iemand tegen mijn achterwiel reed. Daardoor ging mijn versnellingsapparaat kapot en kon ik niet meer schakelen", vertelde onze landgenote na de aankomst. "Ik dacht: 'Ai, daar gaat het podium of een plaats in de top 10'. Maar ik heb volgehouden en pakte zilver. Als dit niet gebeurd was, had ik de race gewonnen."

Mis deze events niet

Meer