Sport.be

Algemeen

Tom Boonen: 'Ben goed aan het rijden'

10.02.2012 | Ward Bollen

Belga

Tom Boonen heeft dus voor de vierde keer de Ronde van Qatar gewonnen. Een putsch in de vierde rit volstond om de andere kanshebbers in het woestijnzand te doen bijten.

"Uiteindelijk heeft een uur beslist over winst en verlies", concludeerde de Kempenaar. "Toen de wind ons woensdag vrij spel gaf in de rondjes aan de kust in Madinat Al Shamal hebben we dat met de ploeg heel handig uitgespeeld en de zaak naar onze hand gezet. Zo is het al  dikwijls gegaan in Qatar waar alles afhankelijk is van de wind."

"En nu? Volgende week op persoonlijk vlak wat gas terugnemen in de Ronde van Oman. Niet dat het een week rusten zal worden want als ik het goed begrepen heb, komt Sylvain Chavanel met zijn conditie van de Ronde van San Luis met ambitie naar onze volgende opdracht. Dat  wordt dus een hele week hard werken. Maar aan persoonlijk succes denk ik niet. Ik heb de voorbije weken al meer dan genoeg gekoerst en ik moet ook niet overdrijven. Het seizoen moet nog beginnen."

"Het voornaamste is dat ik goed aan het rijden ben, dat de ploeg sterker geworden is dan verleden jaar, dat we opnieuw een groep vrienden hebben en dat het dus opnieuw leuk werken is. Aan de klassiekers van het voorseizoen denk ik nog niet. Natuurlijk zou ik graag nog  een keer de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix winnen maar als een verplichting bekijk ik dat niet. Laat ons maar rustig verder werken."

Mis deze events niet

Meer