Sport.be

Algemeen

Boom houdt Cavendish af

16.06.2012 | Jesse Broekx

Belga

Lars Boom (Rabobank) heeft de derde etappe van de Ster ZLM Tour gewonnen. Na 184 kilometer van Verviers naar La Gilleppe was de Nederlander in een sprint bergop de snelste van de kopgroep.

Na een derde plaats in de eerste en al een tweede in de tweede etappe, greep Cavendish dus opnieuw net naast de ritzege. De 27-jarige Brit verraste wel door na een lastige Ardennenrit zijn leiderstrui te behouden.

Nelson Oliveira, Jaroslaw Marycz, Marco Haller en Dion Beukeboom waren de vroege aanvallers in de koninginnenrit. Het peloton gunde ze nooit meer dan vier minuten voorsprong. Tijdens de beklimming van La Redoute sprongen Jan Bakelants en Ben Hermans weg uit het peloton. Ze reden naar de leiders, waar Oliveira en Beukeboom de rol gelost hadden. Bakelants begon op 25 kilometer van het einde aan een solo en werd onder impuls van Sky pas op een kilometer van de finish gegrepen.

Met zondag nog een rit voor de spurters van Schijndel naar Boxtel, over 163 kilometer, lijkt de eindzege zo goed als zeker voor Cavendish, die in de stand acht seconden voor heeft op Boom.

Uitslag - top tien
1. Lars Boom (Ned/Rabobank) de 186,7 km in 4u52:46
2. Mark Cavendish (GBr)
3. Juan Antonio Flecha (Spa)
4. Koen de Kort (Ned)
5. Giacomo Nizzolo (Ita)
6. Maxime Vantomme
7. Dennis van Winden (Ned)
8. Jurgen Roelandts
9. Lars Bak (Den)
10. Laurens De Vreese
Stand - top tien
1. Mark Cavendish (GBr/Sky) in 12u36:01
2. Lars Boom (Ned) op 0:08
3. Juan Antonio Flecha (Spa) 0:14
4. Giacomo Nizzolo (Ita) 0:18
5. Sven Vandousselaere
6. Nikolai Trusov (Rus)
7. Lars Bak (Den)
8. Jurgen Roelandts
9. Koen de Kort
10. Dennis van Winden (Ned)
 

Mis deze events niet

Meer