Sport.be

Algemeen

Martin heerst in tijdrit Dauphiné

05.06.2013 | Tom Van Aken

Belga

Tony Martin heeft de tijdrit in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Duitser van Omega Pharma-Quick Step fietste de tegenstand op grote achterstand. Rohan Dennis is de nieuwe leider.

Ergens halfweg het deelnemersveld startte Tony Martin aan de tijdrit van 32,5 kilometer tussen Villars-les-Dombes en Parc des Oiseaux. Al bij het eerste tussenpunt werd duidelijk dat hij de tijd van Nicolas Castroviejo scherper ging stellen.

De Duitse wereldkampioen kwam aan na 36'55", meer dan een minuut sneller dan Castroviejo en goed voor een gemiddelde van 52,84 km/u. Thomas De Gendt stond op dat moment nog met de derde tijd als beste Belg en zou uiteindelijk zestiende worden. Jurgen Van den Broeck verloor 3'30".

Martin won eerder dit jaar al tijdritten in de Ronde van het Baskenland, de Ronde van Romandië en de Baloise Belgium Tour.

Voor de leiderstrui kwam Martin niet in aanmerking, want hij startte de tijdrit met een achterstand van 10'49" op David Veilleux. De Canadees had zijn leiderstrui bij het tweede tussenpunt nog virtueel om het lijf, maar kwam uiteindelijk toch te kort.

De tweede plaats in de tijdrit was voor Rohan Dennis en hij is meteen ook de nieuwe leider. De 23-jarige pistier en eerstejaarsprof bij Garmin-Sharp strandde op 47 seconden van Martin. Chris Froome werd derde op 52 seconden. Richie Porte werd zevende op 1'20", Alberto Contador verloor 3'37".

Mis deze events niet

Meer