Sport.be

Algemeen

Yohann Gène snelste in massasprint

14.06.2013 | Ward Bollen

Belga

Yohann Gène heeft vrijdag de tweede rit, over 182 kilometer met start en finish in Villecomtal-sur Arros, in de 37ste Route du Sud gewonnen.

De 31-jarige Fransman was in een massasprint duidelijk sneller dan de Australiër Christopher Sutton en zijn landgenoot Samuel Dumoulin.  De 25-jarige Fransman Yannick Martinez (La Pomme Marseille), donderdag ritwinnaar, moest vrijdag met een vierde stek vrede nemen, maar blijft wel leider. 

Steven Caethoven was de Belg van de dag. Samen met de Fransman Florent Barle koos hij al snel voor de aanval. Ze namen maximaal 5:45 voorsprong. Op 25 kilometer van de finish moest Caethoven zijn gezel laten rijden, maar hij hield er wel de leiderstrui van de tussenspurten aan over. Ook Barle werd even later gegrepen, waarna onder andere Ruben Plaza, Franco Pellizotti, John Gadret en Thomas Voeckler de sprint nog probeerden te ontlopen. Die pogingen bleken niet succesvol, zodat het net als donderdag een massasprint werd en Géne zijn derde zege van het seizoen kon boeken. In januari won hij de zesde etappe en het eindklassement in de Ronde van Gabon.

Rit 2 - Uitslag
1. Yohann Gène (Fra/Europcar) de 182,8 km in 4u38
2. Christopher Sutton (Aus) 
3. Samuel Dumoulin (Fra)
4. Yannick Martinez (Fra)
5. Anthony Roux (Fra);

Stand na rit 2
1. Yannick Martinez (Fra/La Pomme Marseille) in 9u57:33
2. Yohann Gène (Fra) op 0:01
3. Christopher Sutton (Aus) 0:05
4. Anthony Roux (Fra)
5. Samuel Dumoulin (Fra) 0:07

Mis deze events niet

Meer