Sport.be

Algemeen

Deerlijk viert Belgisch kampioen Devolder

24.06.2013 | Jesse Broekx

Belga

De zege van Stijn Devolder in het Belgisch kampioen is ook in het West-Vlaamse Deerlijk, zijn woonplaats, uitbundig gevierd. Honderden fans trakteerden hun held op een warm onthaal.

Omstreeks 23.30 uur kwam het gezin Devolder aan in Sint-Lodewijk-Deerlijk. Toegejuicht door honderden enthousiaste fans maakte de kersverse Belgisch kampioen zijn opwachting in café De Gilde, de thuisbasis van zijn supportersclub. Daar mocht hij onder meer de felicitaties in ontvangst nemen van de burgemeester. "Je bent het visitekaartje van onze gemeente", waren de lovende woorden van Claude Croes.

De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen kreeg ook nog een taart, versierd met de Belgische vlag. Hij bedankte alle supporters voor hun steun, ook op momenten dat het soms wat moeilijker ging. Ruim een uur later trok de renner, die eerder ook al de Belgische kampioenschappen in Ronse (2007) en Leuven (2010) op zijn naam schreef, moe maar zichtbaar tevreden huiswaarts. Daar dachten de aanwezige supporters op dat moment nog niet aan. Voor hen was het de start van een wellicht lange nacht.

 

Mis deze events niet

Meer