Sport.be

Algemeen

Jacobs wint na knappe solo Schaal Sels

01.09.2013 | Ward Bollen

Belga

Na een solo van twintig kilometer heeft Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Baloise) zondag in Merksem de 88ste editie van de Schaal Sels gewonnen.

Zijn ploegmakker Michael Van Staeyen maakte het succes van Topsport Vlaanderen-Baloise compleet door voor Baptiste Planckaert en Sam Bennett de spurt voor de tweede plaats te winnen. Voor de vijfde plaats werd Kris Boeckmans geklopt door Gorik Gardeyn.

De wind in de polder maakte van de Schaal Sels een harde wedstrijd die fel betwist werd. Halverwege de wedstrijd kwamen elf renners in de spits: James Vanlandschoot, Baptiste Planckaert, Gerald Ciolek, Tim Declercq, Pieter Jacobs, Sam Bennett, Sjoerd Kouwenhoven, Gorik Gardeyn, Tom Goovaerts, Julien Stassen en Mart Ojavee. Veel meer dan een halve minuut voorsprong kregen ze nooit en daarmee gingen ze ook de vijf plaatselijke ronden in. 

Toen het peloton steeds dichterbij kwam, liet Jacbos zijn medevluchters ter plaatse. Op dat moment sprongen uit het peloton Kris Boeckmans en Michael Van Staeyen naar de vluchters. Voor het peloton het sein om op de rem te gaan staan. Jacobs viel vooraan niet meer stil en won overtuigend.

"Eindelijk ben ik opnieuw op dreef", lachte Jacobs. "Na een behoorlijk voorseizoen kwam ik in de Brabantse Pijl zwaar ten val en kwetste me aan de heup. Ik ondervind er nog altijd lichte hinder van want de spieren in mijn dij verkrampen gemakkelijk. Maar sinds de Eneco Tour haal ik een goed niveau en dat heb ik vandaag laten zien. Het ziet er goed uit voor de komende weken."

GP Sels - Uitslag
1. Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Baloise) 200 km/4u33:01
2. Michael Van Staeyen 0:39
3. Baptiste Planckaert
4. Sam Bennett (Ier)
5. Kris Boeckmans 0:42

Mis deze events niet

Meer