Sport.be

Algemeen

Sagan zet puntjes op i

15.09.2013 | Jesse Broekx

Belga

Peter Sagan heeft de Grote Prijs van Montréal gewonnen. Hij kwam solo over de streep. Greg Van Avermaet strandde opnieuw op een ereplaats.

Zoals zo vaak ontstond er een vroege vlucht met enkele renners. De zeven leider liepen uit tot bijna vier minuten, maar door het harde werk van Omega Pharma-Quick.Step, Sky en Cannondale reden ze nooit ver weg. Met nog 50 km te gaan werden de vluchters gegrepen. Tien kilometer eerder was schaduwfavoriet Michal Kwiatkowski tegen de grond gegaan.

Het was wachten tot het laatste lokale rondje. Daarin balden de favorieten de spieren. Een groepje met onder andere Robert Gesink, Jan Bakelants, Greg Van Avermaet, Chris Froome en Peter Sagan reed weg. Het regende aanvallen in de kopgroep.

Toch geraakte niemand weg ... tot Sagan de puntjes op de i zette. Hij reed weg op ruim 4 km van het einde en de achtervolgers zouden hem niet meer terugzien. Zo liet de Slovaak zien dat hij klaar is voor het WK in Firenze.

Op enkele seconden van Sagan strandde Van Avermaet op een ereplaats. De BMC-renner moest vrede nemen met een vierde plaats achter Simone Ponzi en Ryder Hesjedal. Ook Jurgen Roelandts en Jan Bakelants kwamen in de achtervolgende groep over de streep.

 

Mis deze events niet

Meer