Sport.be

Algemeen

Van Avermaet: 'Volgende keer weiger ik'

30.09.2013 | Kersten Steurbaut

Belga

Meer nog dan de verrassende winnaar waren de weersomstandigheden het gespreksonderwerp na het WK wielrennen in Firenze. De Belgen spuwen hun gal.

Nieuw asfalt en hemelsluizen die zich openen, het is een dodelijke combinatie. Dat is zondag in Firenze nog maar eens bewezen. Gelukkig niet letterlijk. De glijpartijen volgden elkaar wel in sneltempo op. Het zorgde voor een pak irritaties in het peloton. Ook bij onze landgenoten.

"In het tennis of het voetbal hadden ze deze wedstrijd allang afgelast", merkte Jan Bakelants fijntjes op in Het Nieuwsblad. De kersverse renner van Omega Pharma-Quick Step ging zelf tegen de vlakte. "In andere koersen kan je vallen omdat je een fout maakt, maar hier was het Russische roulette. Het moet eerst eens serieus foutlopen zeker?"

Greg Van Avermaet kwam er vanaf zonder tuimelpertes, maar de Belgische wisselkopman is daarom niet minder ontzet. "In mijn hele carrière heb ik nog nooit zo'n gevaarlijke koers gereden. Mochten ze mij vragen om volgende week in dezelfde omstandigheden opnieuw dit WK te rijden, ik zou weigeren. Het was er ver over."

Bjorn Leukemans ging twee keer tegen de vlakte. De voorlopige werkloze renner voor 2014 stelde vast dat zijn remblokken pas na een paar seconden dienst deden. "Als het een eerste keer regent op nieuwe asfalt, dan wordt het levensgevaarlijk. Nooit gedacht dat ik liever bergop dan bergaf zou rijden."

Mis deze events niet

Meer