Sport.be

Algemeen

'Zonder fout Valverde waren we wereldkampioen'

30.09.2013 | Jesse Broekx

Belga

Hoewel Spanje twee medailles pakte op het WK heerst er vooral ontgoocheling. De Spanjaarden moesten tevreden zijn met de tweede en derde plaats.

Met twee medailles kon Spanje terugblikken op een geslaagd WK. Toch was iedereen ontevreden bij de Spanjaarden. Bondscoach Javier Minguez was vooral boos op Alejandro Valverde. Hij vond dat de Murciaan had moeten meespringen met Rui Costa.

"Joaquim Rodriguez verdiende het goud", vertelde Minguez aan de Spaanse media. "Het frustreert me dan ook enorm dat we hier vrede moeten nemen met de tweede en derde plaats."

"Joaquim reed erg goed, maar Alejandro maakte een grote fout", oordeelde de bondscoach. "Als Valverde was meegesprongen met Costa, dan was hij nu wereldkampioen. Hij had moeten reageren op iedere beweging. Met twee medailles kunnen we misschien feesten, maar door deze fout zijn we geen wereldkampioen geworden."

Valverde zelf liet weten dat hij de benen niet had om met de Portugees mee te springen. Dankzij zijn bronzen medaille schrijft hij wel geschiedenis. Hij is de eerste renner in de geschiedenis die tijdens vijf WK's op het podium eindigde. Eerder pakte hij al tweemaal zilver (2002, 2005) en brons (2006, 2012)


 

Mis deze events niet

Meer