Sport.be

Algemeen

Bettini: 'Liever vierde dan verliezen zoals de Spanjaarden'

01.10.2013 | Jesse Broekx

Met Vincenzo Nibali viel Italiƫ net buiten de medailles in de wegrit op het WK. Toch is bondscoach Paolo Bettini niet helemaal ontgoocheld. "Liever vierde dan verliezen zoals de Spanjaarden'

Na een knappe wedstrijd moest Vincenzo Nibali vrede nemen met de vierde plaats. De Italiaan was al vroeg in de wedstrijd gevallen, maar keerde snel terug in het peloton. In de slotfase kleurde hij mee de finale.


"Ik word liever vierde dan te verliezen zoals de Spanjaarden", zei Italiaans bondscoach Paolo Bettini. "Vincenzo vocht de hele wedstrijd voor wat hij waard was en koerste intelligent. Ik ben er trots op dat wij het beste team waren."

Volgens Bettini maakte hij geen tactische fout door zijn jongens de race in handen te laten nemen. Onder andere Johan Vansummeren had de tactiek van Italiƫ dom genoemd. "Dat hadden we zo gepland", legde de bondscoach uit. "We hadden alleen de pech dat bijna iedereen ten val kwam en Filippo Pozzato op een cruciaal moment lek reed."

Bettini meent ook dat Nibali had mee kunnen springen met Joaquim Rodriguez. "Als hij niet was gevallen, had hij zeker met Rodriguez gestreden voor de zege. Wellicht had hij hem achter zich gelaten."

Of Bettini zelf nog actief blijft bij de Italiaanse bond, valt af te wachten. "Ik weet nog niet wat ik ga doen", twijfelt hij. "Nu moet ik eerst naar huis om olijven te gaan plukken. Maar als er een interessant project komt, waarom dan niet doorgaan?"

Mis deze events niet

Meer