Sport.be

Algemeen

Mezgec wint slotrit, Nairo Quintana is eindlaureaat

01.06.2014 | Ward Bollen

Belga

De Sloveen Luka Mezgec (Giant-Shimano) heeft zondag de 21ste en laatste etappe in de wielerronde van Italiƫ gewonnen. De eindzege van Nairo Quintana kwam niet meer in gevaar.

Mezgec haalde het na 172 km tussen Gemona dem Friuli en Trieste in een massasprint voor de Italiaan Giacomo Nizzolo en de Amerikaan Tyler Farrar. Voor het peloton aankwam in Trieste voor zeven plaatselijke ronden waagden Tjallingii en Tuft hun kans. Eens daar probeerde Tuft het nog eens en kreeg Bak mee. De maximale voorsprong bedroeg ongeveer 45 seconden. Er kwamen met Pirazzi, Quintero en Agnoli zelfs nog drie renners aansluiten, maar uiteindelijk besliste een sprint over de laatste etappe. 

"Het voelt geweldig om hier in de Giro te winnen", reageerde Mezgec. "Het was een zware slotrit, maar ik wist dat ik vooraan moest blijven op dat klimmetje. De ploeg heeft me enorm gesteund. Op het eind had ik nog voldoende energie om te sprinten. Ik heb me de voorbije dagen in de bergetappes ook gespaard, dus ik wist dat ik, ook al zijn we al drie weken aan de bak, nog wat overschot had."

De roze leiderstrui van Nairo Quintana (Movistar) kwam in de slotrit niet meer in gevaar. De 24-jarige Colombiaan wint zijn eerste grote ronde. Quintana wordt op het eindpodium geflankeerd door zijn landgenoot Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick.Step), tweede, en de Italiaan Fabio Aru (Astana), derde.

Mis deze events niet

Meer