Sport.be

Algemeen

PRE-Tour rit 8: Franse ploegen

11.07.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Na zeven relatief vlakke ritten is het peloton aanbeland in de Vogezen, volgens Jan Bakelants een van de meest onderschatte gebergtes...

De etappe kent een hectische start in Tomblaine, waardoor specialisten van de lange vlucht zullen proberen te ontsnappen. Na goed 130 kilometer fietsen is het rijk aan de gevleugelde heuvelrenners.

Over een afstand van minder dan dertig kilometer bedwingen ze de Col de la Croix des Moinats (7,6 km; 6% gemiddeld), de Col de Grosse Pierre (3 km; 7,5% gemiddeld) en La Mauselaine (1,8 km; 10,3% gemiddeld), de slotklim.

Spek voor de bek van de echte klimmers? Of scheert Sagan hogere toppen?

De voorspelling van Lucien Van Impe in cycling.be magazine...

Lucien Van Impe: "Het zal sprinten zijn naar de voet van de Croix des Moinats, want nadien is het maar een dikke twintig kilometer meer. Daar laten de sprinters het al begaan: zij kunnen rustig naar de finish rijden. Misschien zetten de Franse ploegen zoals Team Europcar van Thomas Voeckler zich hier wel op kop. Er zijn een aantal Fransen die dit soort aankomsten aankunnen. Sagan moet zich er maar tussen mengen. De beklimmingen in de Vogezen zijn over het algemeen niet zo lastig: die stroken met een maximaal stijgingspercentage van 15% meten ze in de bochten. In een haarspeldbocht hebben alle cols wel zo'n stukje. De slotklim, La Mauselaine, is alweer een typische strook voor punchers. Twee kilometer is te kort voor echte klimmers om het verschil te maken. Indien Betancur er bij was geweest, was hij volgens mij in staat om een belangrijke rol te spelen in deze Tour. Alle klassementsrenners moeten bij de pinken zijn, maar zij zullen de koers nog niet maken."

Mis deze events niet

Meer