Sport.be

Algemeen

Talansky (was) boos op Gerrans

12.07.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Andrew Talansky (Garmin Sharp) kwam gisteren lelijk ten val in de slotmeters van de zevende etappe. En hij gaf Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) de schuld. Check onderaan de beelden.

"Hij brengt mij ten val voor een achtste plaats. Wat een grap, die kerel. Ik wil dat hij zijn excuses aanbiedt", vertelde Amerikaan tegen SBS Cyclign Central. "Ik ging uit de weg zodat de sprinters hun sprint konden doen en hij haalde mij gewoon onderuit."

Jonathan Vaughters
, ploegleider van Talansky, probeerde het brandje te blussen. "Andrew probeerde uit de weg te gaan, terwijl Simon naar winst wilde sprinten. Deze twee dingen waren niet per se verenigbaar. We gaan niet naar de commissarissen of iets dergelijks, maar Simon zou langs moeten komen om zijn excuses aan te bieden. Dan denk ik dat het over is."

Gerrans
zelf was zich van weinig kwaad bewust. "Het spijt me dat hij gevallen is, maar ik denk niet dat ik iets verkeerds heb gedaan. Ik had geen intentie om hem te doen vallen.

Even later liet Vaughters via Twitter weten: "We beseffen dat het niet helemaal Simon zijn fout is. Het gebeurde allemaal in het heetst van de strijd."

Mis deze events niet

Meer