Sport.be

Algemeen

Palm: 'Ik ben ontgoocheld'

22.09.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Eva Maria Palm finishte maandag op een 31ste plaats op 49 deelnemers op het WK tijdrijden voor juniores in Ponferrada. Vooraf had ze op top-20 gehoopt. "Ik ben ontgoocheld", stelde ze na afloop.

"Ik hoop dat ik volgend jaar een nieuwe kans krijg, want ik wil beter doen." De Duitstalige Palm, die aan de topsportschool in Gent studeert, was helemaal niet tevreden over haar prestatie. "Het is niet goed. Ik mikte op hoger. Nochtans was het gevoel tijdens de wedstrijd wel goed, maar ik heb gewoon in het begin te veel tijd verloren. Dat hadden we vooraf ingecalculeerd, maar ik verlies er toch wel veel tijd."
 
"Het is niet dat ik te traag ben gestart, maar het ontbreekt me nog aan kracht om op het vlakke stevig door te trekken in vergelijking met andere rensters. Op het eind probeerde ik dat nog goed te maken, maar dat lukte niet meer."

Palm kende een verstoorde voorbereiding op het WK. Mogelijk ligt daar de verklaring voor haar mindere prestatie. "Een maand geleden heb ik gesukkeld met mijn gezondheid. Wellicht kampte ik met een virus waardoor ik heel moe was. Pas sinds twee weken kan ik opnieuw trainen en sinds enkele dagen voel ik me terug beter."

Palm hoopt dat ze volgend jaar een nieuwe kans krijgt van de Belgische wielerbond om beter te doen. "Ik wil er in 2015 graag opnieuw bij zijn want het moet beter."

Mis deze events niet

Meer