Sport.be

Algemeen

Lokeren duwt Mechelen dieper in de put

24.10.2017 | Tom Van Aken

Belga

Dankzij een doelpunt in de eerste minuut van Maric en een late goal van Skulason pakte Lokeren de drie punten in Mechelen. De thuisploeg versierde in zijn eerste match zonder Ferrera heel wat kansen maar scoorde niet.

Cocalic was geschorst bij de thuisploeg, waardoor Rits terug in de ploeg kwam. Na het ontslag van Yannick Ferrera namen Tom Caluwé en Sven Swinnen het roer over als trainers. Bij Lokeren zette Maes Kelhi in de plaats van Terki.

De match was nog maar net bezig of de bezoekers stonden al op voorsprong. De Witte haalde De Sutter neer. Op de vrije trap die volgde zette Skulason voor. Maric ging eerst neer in een duel maar was snel genoeg recht om de teruggelegde bal voorbij een kansloze Coosemens te knallen.

Soder en De Sutter kregen nieuwe kansen. Op een echte mogelijkheid voor de thuisploeg was het wachten tot net voor het halfuur. Verhulst dook een goed schot van Bandé uit zijn doel. De volgende grote kans was weer voor de bezoekers. Benchaib kwam oog in oog met Coosemans, maar tikte de bal voorlangs. Op slag van rust gleed Filipovic uit en zo kreeg Croizet vrije doorgang naar doel. Met een ultieme voetveeg redde Verhulst zijn ploeg.

Meteen na de pauze voerde KV Mechelen de forcing. Schoofs en Matthys vonden Verhulst op hun weg, Croizet mikte hoog over van in de zestien. Iets na het uur kreeg invaller Ganvoula een nog grotere kans. Maar ook hij besloot alleen voor doel over.

Nadien zakte de thuisploeg weg en kwam de zege van Lokeren niet meer in gevaar. De Witte kopte nog eens net naast in het absolute slot, maar meteen nadien maakte Skulason de wedstrijd aan de overkant helemaal af.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Ganvoula kwam net na het uur alleen voor Verhulst, maar mikte de unieke kans over.
de MAN
van de match
Davino Verhulst. Toonde zich onklopbaar op pogingen van Bandé en Croizet in de eerste helft.td>
onze MENING
over de match
Lokeren nam een vliegende start en was nadien nog enkele keren gevaarlijk op de tegenaanval. KV Mechelen bleef gaan, niet altijd even academisch. Maar het versierde toch genoeg kansen om minstens één keer te scoren. Maar dat lukte dus niet.

Mis deze events niet

Meer