Sport.be

Algemeen

Moeskroen dompelt Mechelen nog dieper in crisis

26.01.2018 | Pieter Borms

Belga

Ook Dennis Van Wijk kan voorlopig het tij niet keren in Mechelen. De pas aangestelde coach ging met zijn jongens in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Moeskroen.

Het was tien minuten wachten op het eerste echte doelgevaar. Na een vlotte combinatie van de thuisploeg bracht Van Cleemput de bal voor doel. Pedersen nam de bal in een tijd in de volley maar zijn poging ging een metertje over. Even later was Pedersen daar opnieuw. Na een goed aangesneden corner van Rits kon de Deen koppen maar Werner stond pal. Op het eerste gevaar van de bezoekers was het wachten tot halfweg de eerste periode. Govea vond op vrije trap aan de tweede paal Nkaka, de verdediger mikte het leer een metertje over.

De kopkans voor Nkaka was het sein voor Moeskroen om de wedstrijd in handen te nemen en op zoek te gaan naar een doelpunt. Na een actie op links vond Huyghebaert Rotariu voor doel. De Roemeen tikte de bal voorbij Coosemans in doel. Het feestje ging echter niet door want de winger werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Nadien was het de beurt aan Govea, de Mexicaan probeerde het twee keer van ver maar kon met zijn pogingen Coosemans niet verontrusten. Na 38 minuten was het dan toch raak voor de mannen van Mircea Rednic. Olinga haalde de achterlijn en bracht de bal voor doel. Zijn voorzet vond Mohamed aan de eerste paal de bal overhoeks voorbij Coosemans kopte. Die 0-1 was meteen ook de ruststand.

Meteen na de pauze werd het muisstil in het AFAS Stadion. Rotariu zette in minuut 47 zijn hoofd aan de eerste paal tegen een corner van Govea. De kopbal van de Roemeen verdween over alles en iedereen aan de tweede paal in doel. Mechelen antwoordde met een kopbal van Mera en een schot op de paal van invaller Verdier. Verdier bracht swung in het Mechelse spel en joeg zijn troepen in zijn gekende stijl aan. In minuut 70 was hij daar opnieuw. De Fransman haalde hard uit, Werner moest lossen en Pedersen schoot in de rebound de aansluitingstreffer onbegrijpelijk over doel.

Mechelen bleef komen en Moeskroen plooide terug. Maar Rits, Verdier en Pedersen kregen de bal niet voorbij Werner en zo bleef de 0-2 op het bord. Moeskroen doet met deze driepunter een gouden zaak en klimt naar een gedeelde achtste plaats op drie punten van Play-Off 1. Mechelen blijft troosteloos laatst met één puntje minder dan Eupen. Eupen kan zaterdag de kloof tot vier punten vergroten als het wint op het terrein van Kortrijk.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net na rust gaf Rotariu Mechelen de doodsteek. De thuisploeg kwam met de beste intenties op het veld maar na twee minuten in de tweede helft stond het al 0-2 na een kopbaldoelpunt van Rotariu. 
de MAN
van de match
Moeskroen-middenvelder Govea heerste op het middenveld en was bij elke aanval van de bezoekers betrokken. De Mexicaan zorgde ook voor de assist bij de 0-2. 
onze MENING
over de match
Mechelen gaat nog loodzware weken tegemoet. Er is veel goede wil aanwezig maar het wil voorlopig voor geen meter lukken. Van Wijk heeft nog heel wat werk. 

Mis deze events niet

Meer