Sport.be

Algemeen

Club Brugge opent seizoen met vijf goals tegen Eupen

29.07.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Club Brugge heeft zijn start van het seizoen ingezet met vijf doelpunten tegen KAS Eupen. De landskampioen kon rekenen op twee goals van Wesley en drie van Jelle Vossen. Eupen kon even dreigen met twee doelpunten op korte tijd, maar de West-Vlamingen maakten de wedstrijd simpel rond. 5-2 is de stevige slotconclusie.

Ivan Tomecak startte verrassend in de basis bij Club Brugge, Danijel Milicevic startte dan weer op de bank bij de Panda's. Die moesten zich al na zes minuten gewonnen geven toen Wesley een afgeweerd schot van spitsbroeder Jelle Vossen in doel verwerkte. Eupen stond meteen op de hielen, maar bleef wel moedig. Zo kreeg David Pollet een leuke kans na een mooie actie tussen Keita en Eric Ocansey, maar de spits trapte naast. Siebe Blondelle bracht zijn team echter letterlijk en figuurlijk een slag toe. Benoît Poulain was het slachtoffer, Jelle Vossen de man die de strafschop in doel trapte.

Amper een minuutje later lag de 3-0 al in doel. Het stond even helemaal vast in de Eupense zestien, maar Hans Vanaken vond met een fantastisch opwippertje toch maar Wesley. Die wipte op zijn beurt de 3-0 in doel. Eupen, en de spanning de wedstrijd, in de touwen na goed halfweg de eerste helft. Stefano Denswil moet even later wel naar de kant met een lichte blessure, waardoor Saulo Decarli in het veld kwam. Na de rust bleef Blondelle binnen, de iets meer aanvallende Jean Lazare mocht invallen.

Veel zoden aan de dijk bracht dat niet, want die lekte vooral aan de flanken. Danjuma, in zijn element met al die ruimte, kon helemaal alleen opduiken aan de tweede paal en slim terugleggen op de scorende Vossen. Ivan Leko gooide Brandon Baiye in de strijd voor ruim een halfuur. Vossen en Wesley lieten nog loeiend grote kansen op de 5-0 liggen ondanks hun twee goals eerder.

Een ongeschreven voetbalwet zegt dan dat je het deksel op de neus krijgt. Ocansey was de man met het deksel en de eerredder voor Eupen na een subtiele baltoets. Diezelfde winger ging even later neer in de zestien na een lichte duw, Nathan Verboomen wees opnieuw naar de stip. Luis Garcia deponeerde de 4-2 in het hoekje. Eupen ging nog even door op het elan, maar een nieuwe strafschopfase zorgde voor de eindnoot in deze wedstrijd. Poulain werd neergetrokken door Mulumba, die met zijn tweede geel mocht gaan rusten. Vossen trapte de tweede penalty van Club deze namiddag via de paal binnen.

Mis deze events niet

Meer