Sport.be

Algemeen

Charleroi wint ruim van Eupen

04.08.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

KAS Eupen heeft na twee wedstrijden al negen goals geslikt. Sporting Charleroi kwam op bezoek aan de Kehrweg, maakte een achterstand goed en duwde uiteindelijk door tot 1-4.

Terwijl Moussa Wagué zijn medische testen aflegde en zijn contract tekende bij het grote FC Barcelona, hoopte Eupen op een tweede maal goed nieuws met een eerste overwinning. David Pollet en Danijel Milicevic startten met die ambitie in de basis, Kaveh Rezaei stond in de spits bij de bezoekers. De eerste kans was voor Marco Ilaimaharitra, die zijn vluchtschot gepareerd zag door Hendrik Van Crombrugge. Die had last van de zon, maar Martos blijkbaar ook. De verdediger van Charleroi verwerkte de 1-0 lullig in eigen doel.

De Spanjaarden eisten even de hoofdrol op, want ook Xavi Molina ging in de fout. De verdediger kreeg stoemelings de bal tegen zich, en ook hier belandde de bal in doel. 1-1 met twee eigendoelpunten binnen 23 minuten. De Iraanse link bij Charleroi zorgde dan weer voor de ommekeer aan de Kehrweg: Ali Gholizadeh met buitenkantje voet, sluipschutter Rezaei met zijn eerste van het seizoen.

De VAR zorgde meteen na rust voor opschudding. Nicolas Laforge riep de hulp in van de videoref, waarbij Eric Ocansey de rode kaart kreeg toegestopt na een warrige fase met een elleboogslag aan Ilaimaharitra. De fase deed het beste verhopen op een leuke tweede helft, maar niets was minder waard. De match zakte helemaal in, maar daar trok invaller Jérémy Perbet zich niets van aan.

De garantie aan goals scoorde de bevrijdende 1-3 voor de Zebra's met een typische spitsengoal. Rezaei, nog zo'n goalgetter, kon niet achterblijven en legde veel te vrij de 1-4 in doel. De Duitstalige boeken toe dus, en meteen met een wrang gevoel aan de competitie gestart. Charleroi kan met een gerust gemoed toeleven naar de thuismatch tegen RSC Anderlecht.

Mis deze events niet

Meer