Sport.be

Algemeen

Kortrijk geeft opnieuw een voorsprong uit handen

31.10.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Net zoals tegen Cercle Brugge is Kortrijk er niet in geslaagd om een voorsprong vast te houden. Bij de rust stonden de Kerels 2-0 voor, maar Waasland-Beveren trof nog twee keer raak in de tweede helft. Voor de Waaslanders is het al het achtste gelijkspel dit seizoen.

Lang was het niet wachten op het eerste doelgevaar. Kortrijk begon uitstekend aan de partij en kon al na twee minuten op voorsprong staan, maar Ouali was verbaasd hoeveel tijd en ruimte hij kreeg en trapte over. Lepoint vuurde een tweede verwittiging af, maar zijn kopbal belandde na een schitterende reflex van Roef tegen de paal. Chevalier nam de corners op rechts voor zijn rekening en die waren levensgevaarlijk. De eerste kopkans van Lepoint kwam er al na zijn corner, en dat was ook het geval bij het openingsdoelpunt in de achttiende minuut. Perfect aangesneden trap van Chevalier, de kopbal van Lepoint was deze keer niet meer te stuiten.

Bij de volgende cruciale fase waren het opnieuw dezelfde hoofdrolspelers, maar toen mengde Keita zich in de debatten. Hij trok Lepoint onderuit bij een hoekschop en scheidsrechter van Driessche wees meteen naar de stip. Stojanovic volbracht de taak vanop elf meter en daarna bloedde de eerste helft wat dood. De ruststand was oververdiend, want tot de 2-0 stond er eigenlijk maar een ploeg op het veld.

Een snelle aansluitingstreffer was wat Waasland-Beveren nodig had en eigenlijk ook meteen kreeg. Ampomah haalde de achterlijn en bracht de bal voor doel. Via een gelukje kwam de bal bij Boljevic en die nam het geschenk dankbaar aan. De vreugde bij de bezoekers leek er een van korte duur te zullen worden, want enkele minuten later viel Kanu over het gestrekte been van Vukotic. Stojanovic zette zich opnieuw achter de bal, maar deze keer ging Roef wel naar de goede hoek. Meer nog, hij pakte de strafschop klemvast.

Daarna verwaterde de partij een beetje en bij Kortrijk kregen ze spijt dat ze van al die kansen er niet eentje meer hadden gemaakt. Boljevic vond Schryvers op de rechterflank en die vond dan weer Forte. De Italiaanse invaller deed waarvoor hij was ingebracht. Hij torende boven Lepoint uit en de gelijkmaker stond op het scorebord.

Het was niet de eerste keer dat Waasland-Beveren een achterstand omboog in een gelijkspel, maar een zege zat er niet in voor de Waaslanders. Dit wal al draw nummer 8 voor de bezoekers. Kortrijk voetbalde net zoals vorige weekend een voorsprong bijeen in de eerste helft, om die dan na de pauze uit handen te laten glippen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vlak na de aansluitingstreffer kan Stojanovic zijn tweede penatly omzetten, maar Roef stopte zijn inzet.
de MAN
van de match
Davy Roef moest zich twee keer omdraaien, maar had een groot aandeel in het gelijkspel. Met een gestopte strafschop en een goede reflex in de openingsfase hield hij zijn team recht.
onze MENING
over de match
Kortrijk verdiende te winnen en had voldoende kansen om dat te doen, maar het miste scherpte voorin. Waasland-Beveren was daarentegen wel efficiënt in de zone van de waarheid. 

Mis deze events niet

Meer