Sport.be

Algemeen

Genk houdt wapenstilstand in Moeskroen

11.11.2018 | Nico Vanhaelen

Belga

We kregen een aangename wedstrijd te zien, met een Moeskroen dat er 90 minuten lang hard voor vocht. Het kreeg zelf ook een reeks grote kansen, maar de rode lantaarn faalde telkens bij de afwerking. Genk speelde een eerder bleke partij en ook zij konden de mogelijkheden niet benutten. Zo eindigde de partij zoals ze was begonnen: 0-0!

De hekkensluiter tegen de leider, dan verwacht je ergens toch een walk-over, maar niets bleek minder waar. Het spel ging vanaf de aftrap goed op en neer, met kansen aan beide zijden. Dewaest en Ndongala zorgden voor Genks gevaar, aan de overkant gingen Chibani en Sarmiento op zoek naar de voorsprong. Dan maar rekenen op de traptechniek van Malinovskyi? Een pegel van de middenvelder spatte uiteen op de kruising en op een stevige vrije trap was Butez bij de pinken. Ei zo na kregen de Limburgers een strafschop na een fopduik van Maehle, maar de VAR greep gepast in, waardoor Dierick op zijn eerder genomen beslissing diende terug te komen.

Moeskroen speelde aardig mee en kwam ook dicht bij een doelpunt, nadat Dewaest te kort terugkopte op Vukovic. Olinga zat er goed tussen, maar besloot toch nog op de doelman. Diezelfde Vukovic diende zich ook te onderscheiden op een plaatsbal van Chibani en de herneming van Pierrot. Zo hielden beide doelmannen hun netten droog en gingen we, ondanks een aangename eerste helft, rusten met een brilscore.

Met een felle start wilden de Limburgers dan maar het verschil maken in de tweede helft. Pozuelo en Uronen zorgden meteen voor gevaar, maar de openingsgoal kwam er niet. Luttele minuten later kreeg Moeskroen nog een veel grotere mogelijkheid, maar Olinga trapte een volley voor open doel onbegrijpelijk naast. Genk moest zowaar terugplooien en Vukovic verhinderde een eigen doelpunt van Aidoo. In de herneming trapte Mohamed de wenkende kans gewoon naast. In het laatste half uur bracht Clement dan maar de pas herstelde Trossard in de ploeg, maar die leek nog wat matchritme te missen. Het was wel Genk dat nog het dichtst bij de zege kwam, maar Pozuelo kon de twee mogelijkheden niet benutten.

De Genkse kanonnen bleven, naar het beeld van de dag, dus muisstil... De herfstkampioen profiteert niet echt optimaal van de nederlaag van eerste achtervolger Club Brugge. Aan de overzijde mag Moeskroen terugblikken op een sterke wedstrijd. Tactisch leek het allemaal te kloppen en ook de mentaliteit was bijzonder goed, alleen vergaten 'Les Hurlus' de kansen af te maken.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Eén maal diende de VAR in actie te komen. Genk leek een strafschop te krijgen, maar de videoref greep terecht in. Dierick kwam terug op zijn beslissing en maakte de penalty ongedaan. Een keerpunt in de wedstrijd!
de MAN
van de match
Beide doelmannen waren onberispelijk. Zowel Butez als Vukovic hielden hun netten droog, en daardoor bleef de 0-0 op het bord. Bij Moeskroen trapten ze heel wat kansen voorlangs, maar Vukovic moest toch een paar keer gepast ingrijpen. Genk trapte zijn kansen wel meestal tussen de palen, en dus heeft Butez allicht enkele goede reddingen meer achter zijn naam. Hij krijgt dus de eer deze keer.
onze MENING
over de match
Ondanks de 0-0 eindstand kregen we wel een leuke wedstrijd te zien! Moeskroen was onherkenbaar eigenlijk. Gedisciplineerd, veel karakter, het klopte als een bus... Genk had er geen antwoord op, al leken de Limburgers ook wat last te hebben van vermoeidheid na het drukke programma. Het punt van Moeskroen is in elk geval niet gestolen.

Mis deze events niet

Meer