Sport.be

Algemeen

STVV en Kortrijk kunnen de bekeruitschakeling niet doorspoelen met een zege

22.12.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Sint-Truiden en KV Kortrijk kwamen zaterdagavond op Stayen niet tot scoren. Beide teams maakten aanspraak op de overwinning, maar een alerte Steppe en de slappe afwerking van Kamada zorgden ervoor dat de 0 op het scorebord bleef.

Sint-Truiden en KV Kortrijk werden deze week allebei uitgeschakeld in de Beker van België dus een opsteker in de competitie konden beide teams wel gebruiken. Er zat echter weinig vuur in de partij en een afgekeurde goal van Ezekiel was het hoogtepunt van een zoutloze eerste helft. Het was een mooie deviatie die via de paal binnenging, maar de spits liep met zijn bovenlichaam buitenspel. Goed gezien van de lijnrechter.

De tweede helft bracht gelukkig meer entertainment dan de eerste. Steppe kon de bal nog met een kattenpootje van de lijn halen en nog geen tien seconden later trof Kamada het doelhout. De goal kon dus aan beide kanten vallen en met nog tien minuten op de klok was het bijna zover.

Kamada pakt normaal gezien uit met verrassende bewegingen en echte spitsengoals, maar zaterdag blonk hij uit in verrassende missers. Oog in oog met Kaminski knalde de Japanner huizenhoog over. Enkele minuten later imiteerde Boli zijn spitsbroeder; ook zijn vizier stond niet goed afgesteld.

Zo vielen er geen doelpunten te noteren in Stayen en spoelt geen van beide teams de bekeruitschakeling door met een overwinning. De Limburgers hadden zich nochtans wat steviger in de top 6 kunnen nestelen terwijl de Kerels aansluiting hadden kunnen vinden met een plek die recht geeft op play-off 1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Steppe haalde een bal van de doellijn met een ultieme reflex en Kamada trof de paal aan de overkant. En dat allemaal op 10 seconden!
de MAN
van de match
Naast zijn ultieme reflex moest Steppe in de toegevoegde tijd ook nog een poging van onder zijn lat wegtikken. Het voetbal was veel te onzuiver om een veldspeler tot MVDM uit te roepen.
onze MENING
over de match
Kortrijk speelt voor de tweede keer op rij in de competitie gelijk met 0-0. STVV is nog ongeslagen thuis.

Mis deze events niet

Meer