Sport.be

Algemeen

Standard in slotfase voorbij Kortrijk

19.01.2019 | Ward Bollen

Belga

Op de 22ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Standard een felbevochten zege gehaald tegen Kortrijk. Pas in de toegevoegde tijd lukte Luyindama de winnende treffer.

Standard begon dominant aan de wedstrijd, Laifis probeerde vanuit een schuine hoek en Bruzzese weerde af. Carcela stuurde Emond prachtig diep, maar die trapte met z'n linker over. Na een voorzet van Carcela kopte Fai aan de tweede paal op een verdediger. Bij de eerste kans voor Kortrijk aan de overkant was het meteen raak in de 36ste minuut. Van Der Bruggen bediende Chevalier in de zestien en die trapte laag overhoeks voorbij Ochoa. Een doelpunt van Emond via Mpoku werd nog terecht afgekeurd wegens buitenspel.

De bezoekers hielden makkelijk stand in het begin van de tweede periode en kregen via Ouali zelfs een goede mogelijkheid, doelman Ochoa tikte in hoekschop. Halverwege de tweede helft legde ref Lambrecht de bal op de stip na een interventie van de VAR op een ingreep van Mboyo. Tot tien minuten voordien was de VAR defect en niet operationeel. Emond trapte de elfmeter binnen in de linkerbenedenhoek. De Luikenaars voerden daarna de druk, maar echte grote kansen bleven uit. Vijf minuten voor het einde stond een bezoekende speler in de weg op de lijn na een knal van Vanheusden. Het gebeurde dan toch nog in de toegevoegde tijd: Lestienne bracht voor van de linkerkant en Luyindama moest maar binnenlopen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De strafschop voor Standard na een interventie van de VAR.
de MAN
van de match
Carcela. Speelde sterk na een minder optreden afgelopen woensdag tijdens het gala van De Gouden Schoen.
onze MENING
over de match
Kortrijk lag in de eerste twintig minuten onder, maar speelde voor de rest een goede match. Een strafschop na een VAR-interventie en een goal van Luyindama in de toegevoegde tijd hielden de zege toch op Sclessin.

Mis deze events niet

Meer