Sport.be

Algemeen

Thorup: 'Door zo'n wedstrijd word je enkele jaren ouder'

25.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

"Dit was een heel rare match. Door zo'n wedstrijd word je als coach enkele jaren ouder", zo vertelde AA Gent-coach Jess Thorup na afloop van de heenmatch van de halve finale van de Croky Cup tegen KV Oostende. In de Ghelamco Arena werd het 2-2 en vielen drie rode kaarten.

Thorup zag hoe zijn verdedigers Plastun (29.) en Rosted (55.) het veld dienden te verlaten. Daardoor moest AA Gent het met twee man minder stellen, tot KVO-middenvelder Nkaka op het uur een tweede gele kaart pakte. "Zo'n situatie is eigenlijk ongelooflijk voor mij. Of die fouten er door de druk op deze wedstrijd kwamen? Dat denk ik niet. Op dit niveau zouden spelers moeten kunnen omgaan met de druk. Toch moet ik mijn team prijzen, want ondanks de numerieke minderheid bleven mijn spelers voor de overwinning gaan."

De Buffalo's kwamen twee keer op voorsprong, maar de bezoekers hingen de bordjes telkens binnen luttele minuten in evenwicht. "Toch leven we nog. We hadden de wedstrijd evengoed nog kunnen verliezen", stelde de Deen, die als speler met Odense in 1991 en 1993 de Deense beker won. Als coach lukte hem dat in 2013 met Esbjerg.

In de Jupiler Pro League staat AA Gent na 22 speeldagen op de zesde plaats, het moet dus nog volop strijden voor Play-Off 1. Zondag gaan de Buffalo's op bezoek bij KV Kortrijk.

Mis deze events niet

Meer