Sport.be

Algemeen

Genk zet scheve situatie nog recht

02.02.2019 | Ward Bollen

Belga

Op de 24ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Genk gewonnen op de Freethiel tegen Waasland-Beveren. Aan de rust stond de leider nog met 1-0 in het krijt.

Na elf minuten keek leider Genk al tegen een achterstand aan. Boljevic plukte met zijn rechter mooi uit de lucht en schoot met zijn linker knap naast de paal raak. Moren greep aan de overkant in op een schot van Samatta en opnieuw Boljevic werd op een counter door Vukovic van een snelle tweede goal gehouden. De Limburgers kwamen moeilijk in de match en Waasland-Beveren hield makkelijk stand. Trossard trapte eens over het doel, maar te veel spelers bij Genk haalden hun niveau niet.

Na de pauze tapte de ploeg van Clement uit een ander vaatje. Pozuelo bediende Samatta mooi tussendoor, die stuitte op doelman Roef. De keeper zag er even later op een hoekschop van Malinovskyi minder goed uit en Samatta kopt heerlijk de gelijkmaker binnen. Invaller Paintsil was twee keer sneller op de bal dan roef, maar kon niet profiteren.

Andrijasevic kreeg op een tegenstoot een grote kans. De huurling van Gent was echter te onzorgvuldig en trapte ruim naast. Boljevic zette zich uitstekend door op rechts en dwong Vukovic tot een redding. Na balverlies van Verstraete wist Malinovskyi zijn maatje Pozuelo te bereiken en die werkte enig mooi buitenkant links af. In de slotfase miste Paintsil nog een oplegde kans om de match helemaal te beslissen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De tweede goal van Genk: mooie combinatie tussen sterkhouders Malinovskyi en Pozuelo, prachtig afgewerkt door de Spanjaard.
de MAN
van de match
Malinovskyi. Twee assists en ook mee aan de basis van de ommekeer na de pauze.
onze MENING
over de match
Genk had het knap lastig voor de rust, maar herstelde zich na de pauze. Uiteindelijk kon het alle kanten op, want vlak voor de 1-2 deed Vukovic een uitstekende redding om de thuisploeg van een nieuwe voorsprong te houden.

Mis deze events niet

Meer