Sport.be

Algemeen

STVV wint en stijgt twee plaatsen

03.02.2019 | Tom Van Aken

Belga

Ondanks een vroege achterstand kon STVV de drie punten thuis houden tegen Eupen. Het wipt zo over Anderlecht en AA Gent naar de vijfde plaats in de stand.

Bij STVV kwam Teixeira in de plaats van Mmaee. Geen Milicevic bij de bezoekers, Megan nam zijn plaats in. De thuisploeg begon het best, maar de eerste de beste kans aan de overkant was meteen raak. Een schot van Gnaka veranderde van richting. Via de paal kwam de bal bij Toyokawa, die rustig binnenkopte. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Een voorzet van Botaka werd door Blondelle in de voeten van Kamada ontzet. Die aarzelde niet en mikte de gelijkmaker feilloos in de hoek.

Keita liet een nieuwe voorsprong voor de bezoekers liggen toen hij een perfecte voorzet van Fall niet het logische vervolg gaf. Hij kopte van dichtbij naast. Dan deed Boli het beter aan de overkant. Hij zette een subtiele één-twee op met De Sart na een knappe controle en werkte dan ook nog eens knap in één tijd af: 2-1 was meteen ook de ruststand.

Na de pauze probeerde STVV alles onder controle te houden, maar kwam enkele keren met de schrik vrij. Bushiri scoorde wel, maar stond buitenspel. Acolatse ging dan een handje helpen met een onhandige terugspeelbal, maar Steppe redde de meubelen.

Tien minuten voor tijd was de wedstrijd helemaal beslist. Acolatse rende de rechterflank af en bediende Boli perfect. Die nam de voorzet in dank aan en schoot zijn tweede van de avond binnen. Helemaal op het einde maakte De Sart er zelfs nog 4-1 van.

Zo doen de Kanaries in de stand een goede zaak en springen ze over Anderlecht en AA Gent naar de vijfde plaats in de stand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net voor de 2-1 kreeg Eupen dé kans op de 1-2. Maar Keita kopte van dichtbij onbegrijpelijk naast.
de MAN
van de match
Boli. Zijn doelpunt was een pareltje. De controle was al subliem, de afwerking in één tijd was zo mogelijk nog beter.
onze MENING
over de match
STVV sloeg niet in paniek toen het snel op achterstand kwam en bleef verzorgd voetballen. Het leverde een knappe ommekeer en drie verdiende punten op. Al speelde de thuisploeg in de tweede helft wel met vuur door iets te veel achteruit te gaan hangen. Een flits van Acolatse en Boli volstond om de wedstrijd helemaal op slot te doen.

Mis deze events niet

Meer