Sport.be

Algemeen

Charleroi houdt Genk in bedwang

02.03.2019 | Ward Bollen

Belga

Op de 28ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft leider Genk niet kunnen winnen in Charleroi. De partij eindigde op 1-1.

De beginfase was erg leuk om volgen en het spel ging goed op en af. Morioka maakte ruimte voor zichzelf en trapte met links over het doel. Aan de overkant stuurde Pozuelo Ndongala tussendoor, maar die vond doelman Penneteau op z'n weg. Amper vijf minuten later moest de thuisgoalie opnieuw aan de bak op een poging van de voormalige Carolo. Dat was het sein voor de thuisploeg om terug gevaarlijk te zijn. Na een snelle inworp trapte Marinos van de rechterkant voorlangs. Osimhen haalde uit van in de zestien, te centraal op doelman Vukovic. Halverwege de eerste periode controleerde Maehle met rechts en de Deen krulde het leer met links niet ver naast. Bij de volgende kans was het raak voor de Limburgers. Na een rommelige fase pikte Heynen op na een schot van Trossard en schoof laag tegen de touwen. Op het halfuur vloog een pegel van Malinovskyi naast. In de slotfase van de eerste periode stak Charleroi via Osimhen nog twee keer de neus aan het venster, maar Dewaest en Vukovic maakten het gevaarlijk onschadelijk.

Het eerste gevaar na een tiental minuten in de tweede helft was meteen raak. Henen kwam van de linkerkant naar binnen en krulde piekfijn in de verste hoek raak. Osimhen leek de thuisploeg op voorzet te zetten, maar op de doellijn keek Dewaest de bal via de paal naast. Genk prikte tegen via Dewaest, die van dichtbij over kopte. Charleroi ging voluit voor de zege en Osimhen werd gestuit door Trossard. Invallers Ito en Ingvartsen zetten een gevaarlijke actie voor de Limburgers op en de Deen trapte aan de eerste paal over. Nauwelijks een minuut later schoot Pozuelo vanuit de draai in de handen van Penneteau. Vukovic was in de slotfase eerder dan Osimhen op de bal en vermeed zo een strafschop. Het doelpunt kon aan de twee kanten vallen, want Penneteau sloeg ook nog een harde knal van Ito uit z'n doelvlak.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het knappe doelpunt van Henen, een mooie plaatsbal in de verste hoek.
de MAN
van de match
Morioka. Speelde sterk, miste alleen efficiëntie en rendement.
onze MENING
over de match
Een goede prestatie van Charleroi, maar door het gelijkspel kunnen de Zebra's de top zes wel uit hun hoofd zetten.

Mis deze events niet

Meer