Sport.be

Algemeen

Deel 1: Nog 35 dagen - Tussen Namibië en Italië

13.03.2019 | Bart Peeters

Lotto Soudal

In de aanloop naar de werelduurrecordpoging geeft Lotto Soudal twee keer per week een inkijk in de voorbereiding van Victor Campenaerts. Enerzijds vertelt Victor over de aanloop, anderzijds gaan we telkens dieper in op een specifiek thema.

Victor Campenaerts: "Voor het eerst in 2019 in mijn eigen bed"

"Vorige week maandagochtend ben ik geland na een trainingsstage van 60 dagen in Namibië. Die eerste dag van mijn terugkeer was volgeboekt met afspraken. Ik had het liever zo dan elke dag iets te moeten doen. Mijn ouders hebben mij de hele dag rondgereden en dat gaf ons tijd om bij te praten in de wagen; uiteraard leven ze mee. Rond de middag ging ik langs bij The Foodmaker, daarna liet ik bij Energy Lab een scan maken die een beeld zou geven van mijn lichaamssamenstelling - ik was blij met het resultaat - en daarna ging het naar Brussel voor een persmoment waarbij we uitvoerig de tijd namen om alle media te woord te staan. Nadien had ik nog een afspraak in Rotselaar en 's avonds was ik te gast in Van Gils & gasten."

"Thuis in Herent heb ik nog mijn reiskoffer leeggemaakt en daarna heb ik heel lang geslapen, voor het eerst sinds eind 2018 in mijn eigen bed. Het deed deugd om 'herkenbare' lucht in te ademen. Van dinsdagavond tot vrijdagmorgen ben ik in Dottenijs geweest bij mijn vriendin Fanny Lecluyse. Zelfs het regenweer tijdens de trainingen kon me niet uit mijn lood slaan na twee maanden zon. Ik was uiteraard heel blij om Fanny terug te zien en een paar dagen samen te kunnen spenderen. Op vrijdagavond heb ik in een hoogtekamer geslapen om mijn lichaam niet te laten ontwennen aan de hoogte en op zaterdag heb ik een training gedaan die ik elk jaar herhaal, waardoor ik goed kan vergelijken hoe ver ik sta. Daarna zijn Fanny en ik er een etmaal op uit getrokken. Ze verjaarde gisteren, maar ik vertrok die dag naar Tirreno-Adriatico, dus hebben we het feestje wat vervroegd..."

Kevin De Weert en Valérie D'haeze op prospectie in Mexico

Kevin De Weert (performance manager) en Valérie D'haeze (hoofd administratie en logistiek) reisden vorige week naar Mexico om de nodige voorbereidingen te treffen vooraleer Victor naar Aguascalientes vertrekt.

Kevin De Weert: "We zijn naar Mexico getrokken met een aantal concrete doelen. We zijn daarbij geholpen door een Mexicaanse ex-prof en een Belg die in Aguascalientes wonen. Victor verkiest in een huis te verblijven, dus wilden we een aantal opties bekijken. Voldoende plaats, veiligheid en een respectabele afstand tot de piste waren daarbij de belangrijkste criteria. Dat hebben we gevonden. Daarnaast zijn we uiteraard gaan kijken naar de wielerpiste. We wilden afspraken maken wat betreft trainingsuren, een derny regelen, de organisatorische aspecten doornemen samen met onze partner Golazo, contracten tekenen,... We hebben ook hotelaccommodatie gezocht voor UCI, Tissot, dopingcontroleurs,... en het vervoer ter plaatse geregeld."

"Het lijkt alsof alles te regelen is vanuit België, maar we hebben ondervonden dat het werkbezoek een must was. Je spreekt face-to-face met de verantwoordelijken, wat toch anders is dan aan de telefoon of per e-mail, je leert een aantal locals kennen die je kunnen helpen, huizen en hotels zien er in de realiteit vaak anders uit dan op een computerscherm,... We hebben alle facetten ingevuld om Victor een optimale voorbereiding aan te reiken. Als hij op 27 maart afreist, zal hij daar kunnen aankomen zonder zorgen."

Mis deze events niet

Meer