Sport.be

Algemeen

Deel 2: Nog 1 maand - Warmdraaien in Tirreno-Adriatico

18.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

In de aanloop naar de werelduurrecordpoging geeft Lotto Soudal twee keer per week een inkijk in de voorbereiding van Victor Campenaerts. Enerzijds vertelt Campenaerts over de aanloop, anderzijds wordt er telkens dieper ingegaan op een specifiek thema.

Victor Campenaerts: "Wennen aan pelotongevoel"

"Maandag ben ik aangekomen in Tirreno-Adriatico, dezelfde dag waarop de jongens die de Strade Bianche reden de transfer maakten naar startplaats Lido di Camaiore. Ik reed een klein uurtje de spieren los en was vooral blij om voor het eerst sinds heel lang opnieuw aan tafel te zitten met de ploegmaats. Voor mezelf is de Tirreno natuurlijk een laatste voorbereiding op het uurrecord, maar voor Tim en Tiesj is dit een belangrijk seizoensdoel. Ik wil risico's vermijden, maar zal hen zeker helpen waar mogelijk. Sowieso heb ik de gewoonte om na elke rit nog even los te fietsen op mijn tijdritfiets, maar nu doe ik dat aan de specifieke kadans die ik binnen enkele weken op mijn pistefiets wil draaien."

"De ploegentijdrit verliep in de praktijk niet helemaal zoals we in de theoretische bespreking hadden vooropgesteld, maar dat gebeurt vaak in ploegentijdritten. Het is wel belangrijk dat we een stap vooruit hebben gezet qua aanpak. Dat we uiteindelijk zesde werden, is geen slechte uitslag. In het laatste deel heb ik met Tim en Tiesj geprobeerd om een zo goed mogelijk resultaat uit de brand te slepen. Tomasz Marczynski was onze vierde man en moest er blijven aanhangen. Donderdag was een eerste kans voor Tim en Tiesj om hun klassement bij te spijkeren en eventueel een gooi te doen naar ritwinst. Zelf moest ik een beetje wennen aan het pelotongevoel, want het is geleden van de laatste Vuelta-rit op 16 september dat ik nog een rit in lijn reed, een half jaar geleden..."

De kalender van Victor

Hierbij vindt u een overzicht van de aanloop naar de werelduurrecordpoging, met als startpunt de bronzen medaille op het WK tijdrijden in Innsbruck.

* 22 september tot 26 september: wereldkampioenschap tijdrijden Innsbruck
* 29 september: 30 minutentest op de wielerpiste in het Zwitserse Grenchen
* Winterrust met vakantie naar San Francisco en Ironman Hawaii van 7 tot 19 oktober
* 29 oktober: start trainingen
* 13 november tot 20 november: Olympische stage in Lanzarote
* 8 december tot 18 december: stage met Lotto Soudal in Mallorca; geen fietstrainingen wegens knieblessure
* 20 december: eerste training na knieblessure
* 2 januari: vertrek stage Namibië
* 26 februari: aankondiging werelduurrecordpoging
* 4 maart: terugkeer stage Namibië
* 11 maart tot 19 maart: Tirreno-Adriatico
* 20 tot 26 maart: laatste week in België met aandacht voor recuperatie, een laatste pistetest, slapen in een hoogtekamer, een klimaattraining en een lactaattest
* 27 maart: afreis naar Mexico
* 16 of 17 april: werelduurrecordpoging
* 19 april: terugkeer naar België
* 29 april tot 5 mei: Ronde van Romandië
* 8 mei: vertrek naar de Giro d'Italia

Mis deze events niet

Meer