Sport.be

Algemeen

Deel 3: Nog 27 dagen - Geslaagde generale repetitie

20.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

In de aanloop naar de werelduurrecordpoging geeft Lotto Soudal twee keer per week een inkijk in de voorbereiding van Victor Campenaerts. Enerzijds vertelt Victor over de aanloop, anderzijds gaan we telkens dieper in op een specifiek thema.

Victor Campenaerts: "Vertrouwensboost"

"De afsluitende tijdrit in Tirreno - Adriatico winnen is natuurlijk een prestatie waar ik heel fier over ben. Hoewel ik deze week steeds met de aanval op het werelduurrecord in het achterhoofd rondgereden heb, is een WorldTour-overwinning tegen de mondiale tijdrittop een nieuwe stap in mijn carrière. Twee jaar terug had ik als doel gesteld om top drie te rijden in een proef tegen de klok op het hoogste niveau en vorig jaar wilde ik een WorldTour-tijdrit winnen, wat niet lukte. Dat ik Dennis en Dumoulin voor het eerst klop, geeft mijn winst nog wat extra cachet."

"Ik heb meer dan twee uur in spanning moeten toekijken hoe de ene na de andere renner niet sneller over de meet kwam. En op de koop toe heb ik drie dopingplasjes moeten afleveren, omdat mijn urine niet voldoende densiteit had door het vele water dat ik gedronken had. Bijna miste ik mijn vlucht naar België, maar gelukkig kon ik toch met de rest van de staf en Tiesj Benoot naar België terugkeren. Ik had de dag voor de tijdrit beloofd om op champagne te trakteren mocht ik winnen, en ik ben een man van mijn woord... Mijn vriendin Fanny zou me normaal komen oppikken aan de luchthaven, maar door keelpijn hebben we afgezien van dat plan. Gelukkig is ze zelf topsportster en begrijpt ze dat het geen goed idee is om nu ziek te worden."

"Het woord 'werelduurrecord' zoemt al enkel maanden door mijn hoofd en dat zal de komende tijd uiteraard niet anders zijn. Ook tijdens de voorbije Tirreno - Adriatico was het vaak een gespreksonderwerp. De komende dagen staan in het teken van recuperatie en daarna leg ik de laatste hand aan de voorbereiding op Belgische bodem. Vanaf vrijdag begin ik met 'jetlagtraining', waarbij ik mijn levensritme dag na dag aanpas aan het uurverschil met Mexico, zodat de schok ter plaatse minder groot is. Ondertussen leggen de medewerkers van de ploeg de laatste hand aan de voorbereidingen van logistiek, planning, materiaal,... Ik hoef niet uit te leggen dat ik veel vertrouwen getankt heb en uitkijk naar wat komen zal?"

De omkadering van Victor

Bij de hele voorbereiding op de werelduurrecordpoging is een omvangrijk team betrokken. Medewerkers van Lotto Soudal brengen alles in gereedheid om zonder zorgen te kunnen afreizen naar Mexico. Ter plaatse zullen aanwezig zijn:

- Trainer Kurt Lobbestael
- Dokter/hoogtespecialist Ruud Van Thienen
- Osteopaat/kinesist Toon Hens
- Mecanicien Simon De Wolf
- Performance manager Kevin De Weert

Verder is in de voorbereiding beroep gedaan op onze eigen partner Energy Lab, aangevuld met een aantal specialisten. De Brit Matthew Bottril voor de tijdritpositionering, Bert Blocken als hoogleraar aerodynamica en Stefan Deckx voor kracht, stabilisatie en supplementatie in samenwerking met Lotto Soudal-partner Sanas.

Mis deze events niet

Meer