Sport.be

Algemeen

Campenaerts vertrokken richting Mexico

27.03.2019 | Quinten Lafort

Belga

Victor Campenaerts is vandaag vertrokken richting Mexico voor zijn werelduurrecordpoging op 16 of 17 april. De 27-jarige renner van Lotto-Soudal nam in het treinstation van Rijsel afscheid van zijn vriendin, zwemster Fanny Lecluyse.

Victor Campenaerts is woensdagochtend vertrokken richting Mexico. Vooraleer hij op een trein richting Parijs sprong nam de renner uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van zijn vriendin Fanny Lecluyse, zijn familie en de aanwezige pers. In Parijs stijgt de vlucht naar Mexico op voor de Belg die binnenkort de nieuwe werelduurrecordhouder kan worden.

Op 16 en 17 april gaat Campenaerts in de Velodromo Bicentenario in het Mexicaanse Aguascalientes op zoek naar een verbetering van het huidige werelduurrecord van de Brit Bradley Wiggins. Wiggins was op 7 juni 2015 goed voor 54,526 kilometer op één uur tijd.

Tijdens zijn voorbereiding de afgelopen maanden liet Campenaerts niet aan het toeval over. Zo vertoefde hij twee maanden op trainingsstage in Namibië. Vorige week etaleerde hij zijn topvorm door tijdens de rittenwedstrijd Tirreno-Adriatico zijn eerste WorldTour-wedstrijd te winnen. In de slottrijdrit van de één week durende rittenkoers op Italiaanse bodem was hij sneller dan onder meer huidig wereldkampioen in het tijdrijden, de Australiër Rohan Dennis en voormalig wereldkampioen tegen de klok, de Nederlander Tom Dumoulin.

Mis deze events niet

Meer