Sport.be

Algemeen

Deel 7: Nog 10 dagen - Zes mannen onder één dak

06.04.2019 | Niels Dirkx

Belga

In de aanloop naar de werelduurrecordpoging geeft Lotto Soudal twee keer per week een inkijk in de voorbereiding van Victor Campenaerts. Enerzijds vertelt Victor over de aanloop, anderzijds gaan we telkens dieper in op een specifiek thema. Vanwege de temperatuur zal het aanvangsuur aangepast worden.

Victor Campenaerts: "Slapen om 20 uur, opstaan om 4u30"

"Performance manager Kevin De Weert en mecanicien Simon De Wolf zijn donderdag aangekomen, waardoor we compleet zijn; zes mannen die samenhokken onder één dak. Tot op heden is dat zonder strubbelingen verlopen. Enkel op vlak van muziekstijl verschillen de meningen. Mijn trainer Kurt Lobbestael en ikzelf zijn fan van tijdloze muziek, Kevin De Weert en Toon Hens houden meer van techno en house. Maar uiteraard heeft de renner het laatste woord."

"Mijn bijdrage tot de huishoudelijke taken is beperkt; ik moet vooral renner-zijn. Dokter Ruud Van Thienen is de kok van dienst, is daar in het dagelijkse leven veel mee bezig en doet dat heel goed. Toon Hens is naast kinesist en masseur ook bezig met alle praktische voorbereidingen voor de trainingen. Kurt Lobbestael is als trainer verantwoordelijk voor de dagplanning, assisteert de kok en doet de afwas. En mecanicien Simon De Wolf is neurotisch met mijn fiets bezig; helemaal zoals ik het graag heb."

"Wat het kaalscheren betreft: Ruud, Toon en ikzelf zijn al aan de beurt geweest. Bij Kurt zal het moeilijk worden, Kevin lijkt in orde te komen, maar Simon zal vermoedelijk niet overstag gaan. Voor het onderhouden van ons huis kunnen we beroep doen op de Mexicaanse echtgenote van een Belg in Aguascalientes. Zij is zelf podologe maar het is fantastisch dat dergelijke mensen op die manier hun steentje bijdragen aan ons project."

"Ondertussen hebben we ons ritme grotendeels aangepast omwille van het startuur van de recordpoging (zie onder). Ik ga naar bed rond 19 uur om rond 20 uur in te slapen en sta om 4u30 ?s morgens op. Op hormonaal vlak presteert het lichaam best in de namiddag, dus laten we mijn lichaam geloven dat het uur van de recordpoging als namiddag zal aanvoelen. Daarvoor gebruik ik ook een bril met blauwlichtfilter, die ik vanaf 17 uur draag, zodat mijn hersenen het signaal krijgen dat het stilaan tijd wordt om te gaan slapen."

Recordpoging om 11 uur lokale tijd = 18 uur Belgische tijd, live op Sporza

Na een verblijf van tien dagen in Mexico is duidelijk geworden dat de temperatuur tussen 11 en 12 uur in de voormiddag meest gunstig is voor de werelduurrecordpoging. Daarom is het aanvangsuur aangepast. Dat betekent dat de poging om 18 uur Belgische tijd zal plaatsvinden.

VRT zal de uitzending verzorgen op Canvas en via de verschillende kanalen van Sporza. Daarnaast zal de recordpoging te bekijken zijn via de Lotto Soudal-kanalen. Meer gedetailleerde info volgt in de verdere aanloop naar de werelduurrecordpoging.

Mis deze events niet

Meer