Sport.be

Algemeen

Doelpunt Sylla volstaat voor STVV

13.04.2019 | Marnick Claes

Belga

STVV wint van Oostende na een zeer goede tweede helft. In de eerste 45 minuten was er bitter weinig te zien, maar in de tweede helft maakten de Limburgers duidelijk dat ze de beter ploeg waren. Mamadou Sylla maakte het enige doelpunt.

In de eerste helft was het pover van zowel STVV als Oostende. Beide ploegen leden veel balverlies en ook de passing was niet zuiver. STVV was wel de betere ploeg en kon nog gevaarlijk zijn via een actie van Sekine en enkele afstandsschoten, maar verder was er weinig te beleven in de eerste 45 minuten.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. In de eerste minuut al liet Sekine van zich spreken met een sterke rush. STVV kreeg nu wel grote kansen en scoorde ook. Sekine kopte de bal over Ondoa in doel, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Oostende onstapte, maar niet voor lang. Enkele minuten later kopte Sylla de 1-0 tegen de netten.  Na de 1-0 kon Oostende helemaal geen vuist meer maken. 

STVV bleef zoeken naar een tweede doelpunt, maar dat kwam er niet. Yohan Boli werd nog tweemaal goed weggestuurd, maar miste scherpte voor doel. Ook Ceballos wrong een grote kans nog de nek om. Oostende kreeg nog één kans via Coopman, maar ook hij kon de bal niet tegen de netten trappen. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
De rush van Takahiro Sekine net na de rust luidde een sterke helft van STVV in. Vanaf minuut 46 ging Sint-Truiden duidelijk voor de drie punten. 
de MAN 
van de match
Takahiro Sekine was vaak ongrijpbaar voor de defensie van Oostende. Hij was snel, vinnig en zag zijn goal (terecht) afgekeurd worden. 
onze MENING 
over de match
STVV was duidelijk de betere ploeg. In de tweede helft konden de Limburgers geen grote kansen creëren, maar deed dat in de tweede helft wel. 

Mis deze events niet

Meer