Sport.be

Algemeen

Deel 9: Nog 1 dag - Het moment van de waarheid

15.04.2019 | Erik Duchateau

LOTTO SOUDAL - FACE PEETERS

In de aanloop naar de werelduurrecordpoging, dinsdag om 18u Belgische tijd in het Mexicaanse Aguascalientes, geeft Lotto Soudal twee keer per week een inkijk in de voorbereiding van Victor Campenaerts. Enerzijds vertelt Victor over de aanloop, anderzijds gaan we telkens dieper in op een specifiek thema.

Victor Campenaerts: "Ik ben er klaar voor"

"De laatste dagen voor de recordpoging zijn niet zo moeilijk in te vullen. Ik kon drie weken terug ook al voorspellen hoe die zouden verlopen. Net dát geeft me rust en vertrouwen. De zware trainingen zijn voorbij; het komt er op aan om de spieren nog even te prikkelen. Op vlak van voeding ben ik toe aan carboloaden, het eten van zoveel mogelijk koolhydraten. Vetten, vezels en proteïnen zijn zo goed als geschrapt, maar ook voor een inspanning van 60 minuten moeten mijn spieren maximaal geladen zijn, dat is minstens even belangrijk dan de klassieke renners voor Parijs-Roubaix. Ik moet over een dag gespreid 10 tot 12 gram koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht opnemen om mijn tank te vullen."

"Het moment van de waarheid nadert. Mijn lichaam is er helemaal klaar voor. Mentaal ben ik redelijk tot zeer ontspannen door de perfecte voorbereiding. Mijn planning is minutieus. Ondertussen is mijn lichaam ook perfect aangepast aan het speciale bioritme: opstaan om 5 uur en gaan slapen om 20 uur is momenteel een makkie."

"De voorbije dagen zijn nog een aantal mensen in Mexico aangekomen: Valérie van Lotto Soudal, Toon van Ridley, Wim van Energy Lab, Gert van Golazo; allemaal mensen die ik goed ken, waardoor het leuk is om hen er bij te hebben. Ook de Belgische journalisten zijn ondertussen aangekomen; ook zij zijn uiteraard vertrouwd met het wielrennen waardoor de samenwerking perfect verloopt. Op zondag is mijn vader aangekomen, samen met enkele vrienden. Tijdens quasi al mijn topprestaties is hij aanwezig of zat hij in de volgwagen. Dus wilde hij er hier ook graag bij zijn. Hij heeft trouwens een lied gemaakt over de recordpoging, 'Full Gazz' en hier in Mexico hebben we wat beelden gemaakt om te integreren in de clip. Ik vind dat het nummer aanstekelijk werkt en het zit in alle hoofden hier in huis."

"Ik zag ook de hashtag 'Victor2VictorY' passeren (zie onder); knap gedaan vind ik! Ridley heeft bijvoorbeeld zijn 'Y' afgestaan op de frames in Parijs-Roubaix en een snorretje op die plaats gekleefd. Het is uiteraard leuk om te zien dat de werelduurrecordpoging leeft. Nog 1 dag, en dan is het zover. Ik ben er klaar voor."

#Victor2VictorY

Via de sociale media Victor Campenaerts een Y cadeau laten doen en hem zo aan een onvergetelijke victorY helpen: dat is het originele idee van de Nationale Loterij en het Lotto Soudal-wielerteam ter ondersteuning van hun renner in z'n poging het werelduurrecord van Sir Bradley Wiggins te breken. Een aantal sporters met een Y in hun (voor)naam heeft inmiddels al het goede voorbeeld gegeven, maar bedoeling is uiteraard dat Victor massaal veel videootjes of foto's met een Y (en de hashtag #Victor2VictorY) zijn richting uit ziet komen, kwestie van z'n 'moral' in het zenit te krijgen tegen dat hij op 16 april de klus probeert te klaren op de piste van Aguascalientes (Mexico). Omdat het kan...

Mis deze events niet

Meer