Sport.be

Algemeen

Campenaerts: 'Pannenkoeken voor Stig en gratis bier in Café Mombasa!'

16.04.2019 | Erik Duchateau

Belga

De eerste woorden van Victor Campenaerts na het breken van het werelduurrecord van Bradley Wiggins waren voor Stig Broeckx: "Stig, we gaan pannenkoeken eten!" En als boodschap voor de rest van de wereld: "All night long free beer in Café Mombasa in Borgerhout!"

Hij had net 55,089 km gereden, 563 meter meer dan de 54,526 km/u van Bradley Wiggins, en het eerste waaraan Victor Campenaerts dacht waren pannenkoeken... en zijn goede vriend Stig Broeckx (zijn ploegmaat die in 2016 zwaar ten val kwam, maandenlang in coma lag, maar sindsdien enorm veel vooruitgang heeft geboekt en door zijn doorzettingsvermogen en optimisme een inspiratiebron is voor heel veel mensen, nvdr). "Stig, we gaan pannenkoeken eten in de Pannenkoekenboot in Dessel", sprak een zichtbaar geëmotioneerde Campenaerts in de microfoon van Sporza.

Pas daarna begon de analyse van zijn uur afzien op de piste. "Ik denk dat de laatste vijf minuten boekdelen spraken. Ik ben misschien iets te veel 'full gas' vertrokken. Halfweg voelde ik dat mijn starttempo iets te optimistisch was. Ik was natuurlijk vol geloof in mezelf. Ik wilde het record van Wiggins breken. Een uur heeft geen geheimen. Ik ben realistisch gebleven, heb nadien mijn ritme terug gevonden. En dan op het einde heb ik op karakter opnieuw een beetje versneld. Er waren niet veel supporters in de zaal - dat had ik zelf gevraagd - maar ze supporterden op het einde fantastisch."

"Dit is absoluut een hoogtepunt in mijn carrière. Dat zal misschien ook het hoogtepunt blijven. Ik was een maand lang 'God in Mexico'. Iedereen die ik hier ken, is hier voor mij. Er was druk. De media sprak over de magische grens van de 55 km/u. Uiteraard droomde ik daar ook van. Het voelde fantastisch aan toen ik doorkreeg dat het mogelijk was. Na alle inspanningen ben ik dolblij. Als ik zie wie het uurrecord in het verleden brak, staan er bijna alleen maar grote namen tussen. Het was heel erg zwaar, maar het is me gelukt."

Na het interview voor tv-kijkend Vlaanderen en België richtte Campenaerts zich in het Engels tot de rest van de wereld. "All night long free beer in Café Mombasa, Moorkensplein in Borgerhout", waren zijn gezegende woorden. "Heel de avond lang gratis bier voor al mijn fans in Café Mombasa op het Moorkensplein in Borgerhout. En als je nog geen fan bent, kan je het vanavond nog altijd worden." Heerlijk nuchter die Victor Campenaerts. Al zullen er in Mexico wellicht ook wel wat biertjes en/of tequila's afkunnen nu...

Mis deze events niet

Meer