Sport.be

Algemeen

KV Oostende dankt invaller D'Haese tegen Charleroi

27.04.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

KV Oostende en Sporting Charleroi hebben op de zesde speeldag van Play-Off 2A 2-2 gelijkgespeeld. De Zebra's bogen een achterstand om, maar werden in de blessuretijd genekt door invaller Robbie D'Haese.

Nicolas Lombaerts opende ongewild de debatten door lang te talmen over een lange bal, waardoor hij Stergos Marinos leek te raken in de zestien. De VAR vond dat de fout geen 'clear error' was waardoor de ex-Rode Duivel goed weg kwam. Oostende reageerde via Fashion Sakala, maar de spits miste zijn eigen controle waardoor een grote kans achterwege bleef. Die grote kans kwam er voor de bezoekers toen Massimo Bruno hard op doel schoot.

KV0-doelman William Dutoit bokste weg, maar in de voeten van Adama Niane. De Malinees schatte echter de bots verkeerd in waardoor hij een open doelkans verkwanselde. Veel meer gebeurde er niet in een zeer matige eerste helft.

Na de rust kwamen de Zebra's beter in de wedstrijd, maar was het KVO dat op voorsprong kwam dankzij een knap staaltje VAR. Indy Boonen dribbelde zich vast in de zestien en leek een schwalbe uit te voeren. Christoph Dierick stopte hem de gele kaart toe, maar de VAR greep een minuutje later in. Geen gele kaart meer voor Boonen, maar een strafschop voor KVO. In de herhaling was immers te zien hoe Nurio wel degelijk op de voet van Boonen stond, die de scheidsrechter misleidde door zijn te theatrale val. Fashion Sakala mikte de strafschop binnen.

De Zebra's kwamen steeds beter in hun element ondanks de achterstand en dankzij wie anders dan Victor Osimhen kwamen ze ook langszij. De Nigeriaanse huurling van Wolfsburg tikte zijn vijftiende doelpunt van het seizoen binnen. De Karolo's voelden dat hun aanvalsdrang alsnog beloond kon worden. Gabriel Angella was uiteindelijk degene die de ban brak. Hij trapte een afgeweken vrijschop hard voorbij Dutoit. Een verdiende voorsprong voor de bezoekers.

Charleroi dacht dat het de varkentjes op het droge had, maar Robbie D'Haese dacht daar in de 91ste minuut anders over. De invaller kopte de 2-2 tegen de netten. Charleroi verbouwereerd, KVO in euforie. Kevin Vandendriessche tekende nog zijn tweede geel op, maar verder bleef het gelijk aan de kust.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-2 van D'Haese was uiteraard het onverwachte topmoment in deze wedstrijd.

de MAN
van de match
Osimhen scoorde al zijn vijftiende van het seizoen en toonde zich een harde werker. Er ging veel dreiging uit van de spits.
onze MENING
over de match
Een matige wedstrijd op sommige momenten, maar de Zebra's maakten een gemotiveerde indruk. Ze speelden een degelijke wedstrijd en toonden dat ze de kwaliteiten hebben om in Play-Off 2 mee te doen voor de groepswinst. KVO had geluk met de penalty voor Boonen en de invaller D'Haese, want anders heeft het nog steeds een scoringsprobleem. Dat Sakala met zijn vierde van het seizoen topschutter is, zegt genoeg.

Mis deze events niet

Meer